Rôzne

Vonku sú nové rebríčky škôl: Najlepšie výsledky majú žiaci košickej ZŠ sv. Cyrila a Metoda!

Košická ZŠ svätého Cyrila a Metoda je podľa výsledkov žiakov najlepšou základnou školou na Slovensku!

Ilustračný obrázok k článku Vonku sú nové rebríčky škôl: Najlepšie výsledky majú žiaci košickej ZŠ sv. Cyrila a Metoda!
Zdroj: pixabay.com

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy INEKO zverejnil nové rebríčky škôl podľa výsledkov žiakov, pričom tie najlepšie v rámci slovenských základných škôl majú žiaci Základnej školy svätého Cyrila a Metoda Košice. Košická škola tak obhájila prvenstvo z vlaňajška.

Druhé miesto v kategórii ZŠ podľa hodnotenia výsledkov žiakov obsadila ZŠ Kollárova 2 zo Svätého Jura a na treťom mieste skončila ďalšia škola z Košického kraja, ZŠ Teodora Jozefa Moussona v Michalovciach.

Košiciam sa darilo aj v rebríčku gymnázií, pričom druhé miesto patrí košickému Gymnáziu Poštová 9.

Prvé miesto obhájila Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium na Teplickej ulici v Bratislave a prvú trojku uzatvára Gymnázium Jura Hronca na Novohradskej v Bratislave.

Pri stredných odborných školách (SOŠ) sa na prvé miesto prepracovala Obchodná akadémia Kukučínova v Trnave. Druhá skončila Súkromná SOŠ na Ulici 29. augusta v Poprade a na treťom mieste Stredná priemyselná škola strojnícka v Prešove.

INEKO upozorňuje, že zoradenie škôl v rebríčkoch nemožno interpretovať tak, že ide o najlepšie či najkvalitnejšie školy. „Rebríčky škôl zohľadňujú “len“ výsledky ich žiakov. Aspektov kvality je omnoho viac. Navyše, je zrejmé, že školy, ktoré vykazujú vyšší podiel detí z málo podnetného prostredia, to majú už na „štartovacej čiare“ oveľa ťažšie,“ vysvetľujú autori rebríčkov.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM