Rôzne

Vonku sú prvé zábery z východniarskeho Pulp Fiction: Vypredá netradičná premiéra Steel Arénu?!

Nový politický triler, ktorý sa natáčal v metropole východu, bude mať netradičnú a veľkolepú premiéru v košickej Steel Aréne. Nebudú chýbať herci a tvorcovia filmu.

Ilustračný obrázok k článku Vonku sú prvé zábery z východniarskeho Pulp Fiction: Vypredá netradičná premiéra Steel Arénu?!
9
Galéria

Premiéra je na programe 27. januára 2024. Tvorcovia snímky Vojna policajtov v týchto dňoch pustili do sveta prvé zábery. Do svojich producentských a režisérskych rúk si tento triler zobral Rudolf Biermann, autorom scenára je Arpáda Soltész.

Vo filme sa predstavia herecký hviezdy ako Alexander Bárta, Juraj Loj, Róbert Jakab, Marián Mitaš, Anežka Petrová, Broňa Kováčiková a ďalší. Hlavnej negatívnej postavy sa zhostil hudobník Patrik Rytmus Vrbovský.

Článok pokračuje pod videom.

Zdroj: Dnes24.sk

Ako známa kultovka

Režisér Rudolf Biermann na margo filmu prezradil v rozhovore pre košický Korzár, že niektoré scény môžu divákom pripomínať kasový trhák Pulp Fiction, ale sú v ňom aj pasáže, kde to vyzerá ako vo francúzskom gangsterskom filme.

Biermann verí, že film má potenciál naplniť kapacitu košickej Steel Arény počas premiéry. Prítomných bude aj približne 350 komparzistov, ktorí si vo filme zahrali.

O čom to bude?

„Dávid proti Goliášovi. Asi tak by sa dal opísať boj, ktorý povedie kapitán Miky Miko (Alexander Bárta, rodák z Košíc, pozn. red.) samotársky policajný operatívec, ktorý sa zručne pohybuje na hrane zákona v divokej atmosfére východoslovenského podsvetia začiatkom 90. rokov. V krehkej symbióze tu nažívajú lokálne mafiánskej gangy kryté tajnými dohodami so SIS, podnikatelia a miestna polícia – štedro odmeňovaná za privieranie očí pred zločinmi,“ popisujú film jeho tvorcovia.

Mikovi pridelia partnera Igora Molnára (Juraj Loj), s ktorým si budú v mnohom podobní. Sú súčasťou mechanizmu, ktorý chcú zmeniť.

„Nebaví ich chytať zločincov, ktorí budú na druhý deň prepustení – aj s usvedčujúcimi dôkazmi. Reakcia ohrozeného systému však na seba nenechá dlho čakať a spustí sa sled udalostí, ktorý sa na polceste končí tragédiou. Ako to bude na ďalšej ceste, to uvidia diváci až na veľkom plátne. Hovorí sa ale, že pomsta je najlepšia motivácia, hoci niekedy prehra môže znamenať istú smrť,“ lákajú do kín autori tohto trileru.

Prvé zábery si môžete pozrieť nižšie.

Zdroj: YouTube.com
Na východe natočili nový politický triler
9
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM