Michal Lendel Krimi

Vreckársky útok v Košiciach: Toto sa pri cestovaní v MHD udialo za jediný deň!

V košickej MHD vyčíňali vreckári. Ich obeťami sa za jediný deň podľa polície stali až traja ľudia, dvaja tínedžeri a jedna žena. Z vreciek a tašiek mizli peniaze, doklady, ale aj mobil.

Ilustračný obrázok k článku Vreckársky útok v Košiciach: Toto sa pri cestovaní v MHD udialo za jediný deň!
Zdroj: TASR

Doposiaľ neznámy páchateľ počas cestovania mestskou hromadnou dopravou využili nepozornosť poškodených a okradol ich. „V prvom prípade počas cestovania v električke, okradol iba 15-ročného chlapca tak, že z vrecka nohavíc mu odcudzil peňaženku s osobnými dokladmi a hotovosť 7 eur (celková škoda 55 eur),“ uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

V druhom prípade počas cestovania v autobuse, zlodej využil nepozornosť dievčaťa (16) a z ruksaku jej odcudzil peňaženku s osobnými dokladmi a hotovosť 8 eur (celková škoda 45 eur).

Do tretice počas cestovania v trolejbuse využil nateraz neznámy vreckár nepozornosť Košičanky (26) a z vrecka tašky jej odcudzil mobilný telefón, pričom jej spôsobil škodu vo výške 227 eur. „Policajti vo všetkých troch prípadoch začali trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a po páchateľovi pátrajú,“ dodal Szabó. To či išlo o toho istého páchateľa, alebo viacerých je predmetom vyšetrovania.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM