Lukáš Zavacký Rôzne Správy

Výbehy pre psy na Juhu s časovým obmedzením: Koľko stála rekonštrukcia? FOTO

V Košiciach majú psíčkari nové možnosti. Nedávno prešli tri výbehy rekonštrukciou. Dostať sa na ne však dá len vo vymedzenom čase.

Ilustračný obrázok k článku Výbehy pre psy na Juhu s časovým obmedzením: Koľko stála rekonštrukcia? FOTO
3
Galéria
Zdroj: TASR

Nedávno sme vás informovali o tom, že Nad jazerom vzniklo za takmer 13 tisíc eur nové agility ihrisko s venčoviskom pre verejnosť. Na Juhu k novej výstavbe nedošlo, no už postavené objekty na Jantárovej, na Južnej triede a na Ostravskej sa zmodernizovali. Odkiaľ putovali peniaze na renováciu?

„Košice v roku 2016 poskytli dotáciu z daní za psa vo výške 8 849 eur,“ uviedla Darina Kvetková, zástupkyňa starostu spomenutej mestskej časti.

Za získané financie sa nakúpili koše s vrecami vrátane náhradných konštrukcií a sáčkov, postavil sa slalom, doplnili sa dosky na zariadeniach pre výcvik, a to na kladine a prekážkových dráhach, opravilo sa oplotenie a bránky, pribudlo šesť lavičiek a tiež sa zaobstarali pohonné látky a vrecia do vysávačov na exkrementy.

Návštevníci však musia počítať s určitým obmedzením. „Vstup je denne do 20. hodiny,“ doplnila D. Kvetková. Pozrite si niekoľko záberov z uvedených lokalít v galérii.

Foto: ilustračné

Na košickom Juhu sa zrekonštruovali výbehy pre psy
3
Galéria
Zdroj: MÚ MČ Košice - Juh
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM