Rôzne

Východniari si môžu zahrať v seriáli, ktorý sa natáča v Košiciach. Lákadlom je aj zárobok

Východniari majú teraz jedinečnú príležitosť zahrať si v seriáli.

Ilustračný obrázok k článku Východniari si môžu zahrať v seriáli, ktorý sa natáča v Košiciach. Lákadlom je aj zárobok
Zdroj: Unsplash.com

Ako sme vás už informovali, Jojka začala v metropole východu nakrúcať 16-dielny seriál, ktorý tvorcovia označujú ako romantickú komédiu s detektívnou zápletkou.

Ulice a námestia, ale aj vybrané interiérové a zaujímavé exteriérové miesta Košíc tak zaplnia na najbližšie mesiace herci a filmová technika.

Ako upozornila košická radnica na sociálnej sieti, jedinečnú príležitosť zahrať si v novom seriáli majú teraz aj východniari.

„Seriál Miša v Košiciach hľadá komparzistov všetkých vekových skupín. Komparz je honorovaný,“ uvádza radnica, ktorá s televíziou podpísala memorandum o spolupráci, čo má filmovému štábu uľahčiť prácu a zabezpečiť súčinnosť zo strany mestských organizácií a podnikov.

Primátor mesta Jaroslav Polaček verí, že seriál pomôže spropagovať Košice po celom Slovensku.

„Hlavná postava príde do Košíc s nejakými predsudkami a aj tu sú predsudky voči nej a v podstate ten východ a západ sa tu nejako spoja a naša postava po 16 dieloch zistí, že sa jej z Košíc ani nechce odísť, lebo tu sa jej žije najlepšie,“ prezradila v skratke dej kreatívna producentka a scenáristka Hana Lasicová.

Hlavnú postavu bude hrať mladá herečka Pavlína Púpalová. V seriáli by sa mali objaviť aj herci ako napríklad Hana Gregorová, Marko Igonda, Michaela Čobejová, Ivan Krúpa či Peter Nádasdi, ale aj menej známe tváre z miestnych divadiel.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM