Aktualizované Správy

Východniari si od dažďa nevydýchnu: LOKALITY, kde majú udrieť prívalové povodne!

Výstrahu pred týmto nebezpečenstvom vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Ilustračný obrázok k článku Východniari si od dažďa nevydýchnu: LOKALITY, kde majú udrieť prívalové povodne!
7
Galéria
Zdroj: TASR

Výdatné zrážky z búrok, ktoré hrozia počas stredajšieho popoludnia, môžu priniesť aj prívalové povodne. Výstrahu pred týmto nebezpečenstvom vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) aktuálne pre dva východoslovenské okresy – Gelnica a Košice-okolie v území rieky Bodva.

Platnosť výstrahy je od 12.15 h. „Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín hlavne na malých tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov,“ informuje SHMÚ na svojom webe. O vývoji situácie bude informovať, najbližšia aktualizácia je plánovaná na 15.00 h.

Aktualizované: Výstraha prvého stupňa pred prívalovými dažďami platí pre okresy Malacky, Košice, Košice okolie – Hornád, Svidník, Stropkov, Medzilaborce a Humenné. Platí najneskôr do 19.00 h.

Meteorológovia upozorňujú, že búrky spojené s intenzívnymi lejakmi sa v stredu popoludní môžu vyskytnúť na celom území SR. Vo štvrtok (1.8.) s nimi podľa aktuálnej predpovede musia rátať v regiónoch stredného a východného Slovenska.

1. stupeň výstrahy pred búrkami s možnými krúpami platí pre Košický kraj 31. júla od 11:00 do 22:00 hod.

Lokálne búrky zamestnali v pondelok podvečer hasičov vo viacerých slovenských krajoch. Hasiči odstraňovali popadané stromy z domov a ciest aj strhnuté strechy. Ďalej odčerpávali vodu zo zatopených priestorov a pivníc.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM