Michal Lendel Správy

Výjazdové rokovanie vlády v Košiciach: Nájdu ministri peniaze na opravu mosta a modernizáciu kúpaliska?

Košice dnes hostia výjazdové rokovanie vlády. Na tomto mieste sa má rozhodnúť o niektorých regionálnych projektoch, ktoré zlepšia sociálno-ekonomickú oblasť v meste. Na podporu by mali ísť aj 2 milióny eur z finančnej rezervy štátu.

Ilustračný obrázok k článku Výjazdové rokovanie vlády v Košiciach: Nájdu ministri peniaze na opravu mosta a modernizáciu kúpaliska?
Zdroj: TASR

Oprava kúpaliska a rekonštrukcia mosta

Do konca roka by sa malo v súlade s možnosťami štátneho rozpočtu vyčleniť do 1,5 milióna eur na riešenie havarijného stavu mosta na Hlinkovej ulici. Do konca budúceho roka by sa zase mali poskytnúť maximálne 2 milióny eur na rekonštrukciu a modernizáciu areálu kúpaliska Červená hviezda.

Sanácia zosuvových území

Minister životného prostredia by mal do konca roku 2014 zabezpečiť podrobný geologický prieskum vrátane vypracovania projektovej dokumentácie pre následnú sanáciu celého zosuvného územia v obci Nižná Myšľa v objeme 1,3 milióna eur. Na rovnaký účel, ale v mestských častiach Opátske, Heringeš a Krásna nad Hornádom, má ísť 300 000 eur.

Košické vedecko-technologické parky

Úlohou ministra školstva bude zase vytvoriť predpoklady pre efektívne čerpanie prostriedkov v rámci projektov zameraných na budovanie vedecko-technických parkov na Technickej univerzite, Univerzite Pavla Jozefa Šafárika a Ústave SAV v Košiciach zo štrukturálnych fondov EÚ. V rámci Operačného programu Výskum a vývoj má zabezpečiť realizáciu uzatvorenými zmluvami za vyše 96,7 milióna eur.

Minimálna mzda

Minimálna mzda sa má budúci rok zvýšiť o 4,2 %. Pre zamestnancov, ktorí sú odmeňovaní mesačnou mzdou, to znamená, že ich minimálny plat bude musieť byť vo výške 352 eur, oproti súčasným 337,70 eura. Vyplýva to z nariadenia vlády SR, ktoré pripravilo ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny.

Investičné stimuly

Kabinet by mal na svojej 76. schôdzi schváliť aj investičné stimuly pre dve spoločnosti v celkovej sume 6,66 milióna eur. Podpora pre IBM Slovensko má dosiahnuť 1,58 milióna eur a pre spoločnosť T-Systems Slovakia 5,08 milióna eur. Vyplýva to z návrhov pripravených ministerstvom hospodárstva.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM