Eva Mikulová Samospráva

Vypočutie kandidátov na šéfov ďalších mestských podnikov ukončili, FOTO

Mená najlepších uchádzačov výberová komisia predloží primátorovi Jaroslavovi Polačekovi, zverejnené majú byť do pondelka 4. novembra.

Ilustračný obrázok k článku Vypočutie kandidátov na šéfov ďalších mestských podnikov ukončili, FOTO
4
Galéria
Zdroj: mesto Košice

Verejné vypočutia kandidátov na posty riaditeľov Správy mestskej zelene v Košiciach (SMsZ), Strediska sociálnej pomoci mesta Košice (SSPMK), Knižnice pre mládež mesta Košice a mestských lesov sa v stredu 30. októbra skončili.

Najväčší záujem o post v SMsZ

„Až 12 uchádzačov, čo je najviac v rámci druhého kola transparentných výberových konaní na šéfov mestských podnikov, si podalo prihlášky na riaditeľa SMsZ,“ uvádza mesto Košice na svojej webovej stránke s tým, že z toho na osobné pohovory pozvali ôsmich a na neverejné a verejné vypočutie určili dvoch.

Do finálového výberu sa dostali súčasná poverená riaditeľka SMsZ Marta Popríková a vedúci oddelenia záhrad, prípravy výroby a odbornej záhradníckej skupiny v tomto mestskom podniku Peter Vrábel.

Spolu šesť ľudí sa uchádzalo o funkciu riaditeľa SSPMK. Na základe výsledkov osobných pohovorov pôvodne výberová komisia pozvala na neverejné a verejné vypočutie dvoch najlepších.

„Jeden z finalistov však v utorok 22. októbra poslal na magistrát mesta Košice e-mail, v ktorom uviedol, že sa vzdáva svojej účasti vo výberovom konaní,“ uvádza magistrát s tým, že vo finále tak zostala súčasná poverená riaditeľka SSPMK Zdenka Sloviková.

Traja do Mestských lesov

Do výberového konania na vedúcu funkciu v Knižnici pre mládež mesta Košice sa prihlásilo sedem kandidátov a do finále sa dostali manažérka Adriana Čurajová a súčasná poverená riaditeľka knižnice Kamila Prextová.

Do finále výberu na post riaditeľa Mestských lesov Košice postúpili traja uchádzači.

Sú nimi výrobný námestník a člen predstavenstva košických mestských lesov Adrián Weiszer, súčasný poverený riaditeľ tohto podniku František Beli, ako aj dlhoročný pracovník Lesov SR Jozef Staško, ktorý bol v minulosti dočasne poverený riadiť tento štátny podnik.

Výberová komisia po vyhodnotení verejného kola vyhodnotí celý proces a po jednom kandidátovi odporučí primátorovi Polačekovi, aby ho predložil poslancom na schválenie.

Zaoberať by sa tým mali na mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva v stredu 6. novembra.

Do opakovaného výberového konania na funkciu generálneho riaditeľa a člena Predstavenstva DPMK sa môžu záujemcovia prihlásiť do 12. novembra. Magistrát vyhlásil konkurz aj na post náčelníka mestskej polície.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM