Alexandra Kolínská Hokej

Výsledky a rozpis zápasov hokejovej Ligy majstrov: V čom vidí chybu tréner Tomko?

Hokejisti HC Košice naďalej čakajú na prvé víťazstvo v Lige majstrov (CHL). Fínskemu majstrovi Kärpät Oulu v sobotu v domácej aréne statočne vzdorovali, no napokon len zopakovali nedávny výsledok z Kolína.

Ilustračný obrázok k článku Výsledky a rozpis zápasov hokejovej Ligy majstrov: V čom vidí chybu tréner Tomko?
Zdroj: TASR

Tréner oceliarov Anton Tomko a aj samotní hráči vidia príčinu prehier v slabej efektivite streľby.Podobne ako vo štvrtkovom zápase v Kolíne, aj o dva dni neskôr proti Oulu podľahli Košičania svojmu súperovi 1:2. Slovenský majster sa proti európskym tímom nedokázal strelecky presadiť podľa predstáv a práve slabšiu efektivitu považuje za príčinu prehier aj tréner Anton Tomko. „Chýba nám málo, aby sa už šťastie priklonilo aj na našu stranu. Trénujeme tvrdo a pracujeme na koncovke, no trápime sa v nej. V tom je príčina prehier,“ uviedol Tomko po zápase s Kärpät Oulu.

O priebehu posledného zápasu s fínskymi Lasicami a sumári sa dočítate TU.

Fíni boli rýchlejší

Fínsky tím mal v úvodnej tretine výraznú prevahu, ktorú získal najmä dobrým korčuľovaním. Veľké košické klzisko nerobilo Fínom problémy, skôr naopak. „Fíni korčuľovali omnoho lepšie ako hráči Kolína. Dávali si výborné prihrávky, rýchlo kombinovali. Asi v desiatej minúte som si všimol, že prehrávame 0:9 na strely. Dokázali sme sa však pozbierať a od druhej tretiny sme už hrali dobrý hokej,“ povedal útočník Richard Jenčík.

Šťastie oceliarom nepraje

Premiéru v košickom drese absolvoval útočník Adam Lapšanský, ktorý sa predstavil v útoku s Bartánusom a Zagrapanom. „Spočiatku to bolo zvláštne, predsa len to bol môj prvý zápas v novom prostredí. Postupne som sa však do toho dostal. Škoda len, že sme nezvíťazili, no myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť,“ uviedol Lapšanský.

Aj on bol jedným z hráčov, ktorí sa za nepriaznivého stavu dostali do dobrej streleckej pozície. Tá Lapšanského prišla v druhej tretine, keď sa bývalý hráč Popradu ocitol sám pred odkrytou bránkou. „Bol som v dobrej pozícii, no v rozhodujúcom momente som smeroval od puku. Ak by som bol bližšie, určite by to tam padlo,“ dodal Lapšanský.

Výsledky hokejovej Ligy majstrov

Mužstvo Zápasy Výhry Prehry Skóre Body
1.Kärpät Oulu 2 2 0 6:4 6
2.Bílí Tygři Liberec 2 1 1 7:5 3
3.Kölner Haie 2 1 1 3:5 3
4.HC Košice 2 0 0 2:4 0

Najbližšie zápasy HC Košice

Dátum Domáci Hostia
4. 9. 2014 Bílí Tygři Liberec HC Košice
6. 9. 2014 HC Košice Bílí Tygři Liberec
24. 9. 2014 Kärpät Oulu HC Košice
8. 10. 2014 HC Košice Kölner Haie

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM