Eva Mikulová Správy

Výstraha pred poľadovicou naďalej platí, v Košickom kraji sa v štvrtok zranilo vyše 100 ľudí

Celkovo 130 dopravných kolízií zaevidovala polícia v Košickom kraji vo štvrtok 9. januára kvôli zlým poveternostným podmienkam.

Ilustračný obrázok k článku Výstraha pred poľadovicou naďalej platí, v Košickom kraji sa v štvrtok zranilo vyše 100 ľudí
Zdroj: Hasičský záchranný zbor

Aj v piatok 10. januára vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) výstrahu 1. stupňa pred poľadovicou na východnom Slovensku.

V Košiciach je už situácia s ľadovými chodníkmi o niečo lepšia ako včera (v štvrtok 9. januára). Časť chodníkov v meste je posypaná ale naďalej si pri chôdzi dávajte pozor. Riziko pádov je stále vysoké.

Na východe Slovenska vo štvrtok zaznamenala záchranná zdravotná služba (ZZS) 195 pádov na ľade. Informovala hovorkyňa Operačného strediska ZZS SR Alena Krčová.       

V Košickom kraji sa zranilo 108 ľudí. „K 100 z nich sme vyslali záchrannú zdravotnú službu a transportovali do nemocníc,“ uviedla Krčová.

Množstvo dopravných nehôd

       Kvôli poľadovici sa v štvrtok stalo 130 dopravných nehôd v kraji.

„Najviac ich bolo v okrese Košice (37), okrese Trebišov (29), kde sa podľa doterajších zistení pri kolíziách ľahko zranili dve osoby a na cestách v okrese Košice-okolie došlo k 26 udalostiam. Podľa doterajších zistení rovnako dve osoby utrpeli ľahké zranenia. V ostatných okresoch Košického kraja sa kolízie zaobišli bez zranení,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Hasiči včera v súvislosti s poľadovicou zasahovali pri šiestich dopravných nehodách.

Na území obce Košická Polianka sa zrazili štyri autá a cesta bola neprejazdná, k zraneniam nedošlo.

Ďalšie kolízie zaznamenali v Ťahanovciach a v katastri obce Perín-Chym, kde došlo k zraneniu jednej osoby. Rovnako jeden človek utrpel zranenie pri kolízii dvoch áut vo Veľkých Kapušanoch v okrese Michalovce.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM