han Správy

Vystrašení obyvatelia bytovky sa dozvedeli dobrú správu: Môžu sa vrátiť domov!

Obyvatelia bytovky na Ovručskej ulici v Košiciach, v ktorej v stredu (9. 12.) večer vypukol požiar, sa vo štvrtok popoludní začali vracať do svojich bytov.

Ilustračný obrázok k článku Vystrašení obyvatelia bytovky sa dozvedeli dobrú správu: Môžu sa vrátiť domov!
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Výnimkou je však byt, kde požiar vznikol. Uviedlo to komunikačné oddelenie mesta Košice. Polícia v súvislosti s požiarom začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

Vyšetrovatelia rozhodli

„Dnes realizoval policajný vyšetrovací tím dôkladnú obhliadku miesta udalosti za účasti expertov Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru (PZ) z pracoviska Košice a zisťovateľa vzniku príčin požiaru Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Na miesto sa dostavil aj statik, ktorý po obhliadke konštatoval, že stavba je bezpečná a zo statického hľadiska je možné ju využívať naďalej,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Košiciach Jana Mésarová.

Ako mesto spresnilo, zatiaľ bude v celej bytovke odpojený plyn a na prvých štyroch poschodiach bude obmedzená aj dodávka elektrickej energie. Uplynulú noc strávilo v mieste núdzového bývania v areáli Bytového podniku mesta Košice (BPMK) sedem ľudí. Podľa dostupných informácií už tieto priestory nevyužívajú.

Ako sú na tom byty?

Byt, v ktorom požiar vypukol, zhorel úplne. Ostatné sú poškodené čiastočne. „Sme v kontakte s rodinou, ktorej zhorel celý byt, o prípadnej ďalšej forme pomoci pre nich budeme ešte hovoriť,“ uvádza starosta mestskej časti (MČ) Dargovských hrdinov Jozef Andrejčák na webovej stránke MČ. Správca bytového domu, ktorým je BPMK, podľa neho zabezpečil kontrolu inžinierskych sietí a zabezpečí aj opravné práce spoločných priestorov.

Výbuch to nebol

Požiar vypukol v stredu večer v trojizbovom byte na piatom poschodí bytovky na Ovručskej ulici v košickej MČ Dargovských hrdinov. Z domu evakuovali 22 ľudí, k vážnym zraneniam nedošlo. Prvotné informácie o tom, že išlo o výbuch plynu, sa nepotvrdili. Požiar podľa hasičov pravdepodobne spôsobila sviečka z adventného venca. Ako Mésarová dodala, presná príčina vzniku požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania a polícia zisťuje aj následky požiaru.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM