Rôzne

Z budovy súdov odpadla časť obloženia, zasiahla dve ženy

Z priečelia budovy košických súdov nad služobným vchodom sa v stredu 13. júna pred poludním uvoľnila časť keramického obloženia, ktorá strhla aj odkvapovú rúru.

Ilustračný obrázok k článku Z budovy súdov odpadla časť obloženia, zasiahla dve ženy
Zdroj: TASR

Pri páde boli zasiahnuté dve zamestnankyne Krajského súdu v Košiciach vychádzajúce z objektu. „Jedna z nich utrpela ľahšie zranenia na hlave a na dolnej končatine, ktoré ošetrili privolaní záchranári,“ potvrdila pre TASR hovorkyňa košického krajského súdu Anna Pančurová.

Prítomní aj hasiči

Na mieste boli podľa jej slov privolaní aj hasiči, aby odstránili zvyšný obklad z priečelia a zaistili tak bezpečný vstup a výstup z objektu pre účastníkov súdnych konaní a zamestnancov.

„Príčiny tejto nehody sa zatiaľ analyzujú, obklad však pri obhliadkach nevykazoval známky poškodenia. Nedá sa vylúčiť, že svoju úlohu v tejto súvislosti zohrávajú aj práve prebiehajúce rekonštrukčné a stavebné práce v blízkosti objektu košických súdov,“ konštatovala hovorkyňa.

Správa Krajského súdu v Košiciach podľa nej momentálne zabezpečuje dodávateľa, ktorý vzniknutú situáciu preverí a odstráni tak, aby bola zaistená maximálna bezpečnosť pre účastníkov súdnych konaní a zamestnancov súdov. V štádiu prípravy je už aj celková rekonštrukcia objektu vrátane obvodového plášťa. Budova košických súdov bola daná do užívania v roku 1983.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM