Eva Mikulová Správy

Z Košíc sa už opäť lieta aj do Viedne. Čo potrebujete mať na palube? FOTO

Postupne sa začína otvárať košické nebo. Po pravidelných letoch do Londýna pribudla i pravidelná linka do Viedne.

Ilustračný obrázok k článku Z Košíc sa už opäť lieta aj do Viedne. Čo potrebujete mať na palube? FOTO
24
Galéria
Foto: Eva Mikulová

I keď sú cesty do zahraničia za účelom rekreácie zakázané, všetky ostatné sú dovolené. Takže nie je dôvod zatvárať letiská. A tak sa po niekoľkých mesiacoch na košické letisko vrátila i spoločnosť Austrian Airlines.

Povinný respirátor

Letecký dopravca Austrian Airlines v pondelok 22. marca z Košíc vypravil prvé lietadlo do Viedne a obnovil tak linku s rakúskym hlavným mestom a mnohými ďalšími destináciami na prestup.

Na našom letisku pristálo o 14.00 hod. a späť do Viedne aj s cestujúcimi na palube odletelo o 15.05 hod. Pravidelne bude lietať 2-krát týždenne, a to v pondelok a piatok.

Na všetkých letiskách a na palube lietadiel Austrian Airlines je povinný respirátor typu FFP2. Cestujúci vo veku od 6 do 14 rokov a tehotné ženy môžu cestovať s obyčajnými maskami; deti do 6 rokov sú stále oslobodené od povinnosti no­siť masky.

Ak nemôžete nosiť masku zo zdravotných dôvodov, musí byť k dispozícii ne­gatívny test na Covid-19 nie starší ako 48 hodín pri plánovanom začiatku cesty a lekárske osvedčenie for­mulára Austrian Airlines.

Okrem letov do Viedne, sú v prevádzke aj pravidelné lety spoločnosťou Wizzair na letisko Luton – Londýn.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM