Eva Mikulová Správy

Z košického letiska sa opäť začne lietať. Ktoré lety budú prvé?

Nakoľko sa jednotlivé opatrenia zmierňujú a hranice Slovenska postupne otvárajú, tak sa aj  letisko Košice čiastočne otvára medzinárodným letom.

Ilustračný obrázok k článku Z košického letiska sa opäť začne lietať. Ktoré lety budú prvé?
14
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Prvou leteckou spoločnosťou, ktoré obnovia letovú prevádzku budú České Aerolínie, ktoré budú opäť lietať na linke medzi Prahou a Ko­šicami. Informuje letisko na svojej oficiálnej stránke.

Viedeň a Praha

Prvý let je naplánovaný na 15. júna. Lietať sa začne 3krát týždenne každý pondelok, stredu a piatok, s príletom do Košíc o 13:45 a následným odletom späť do Prahy o 14:30.

Postupne bude frekvencia letov narastať a návrat na pôvodnú úroveň 13 letov za týždeň je očakávaný od 1.9.2020.

Ďalšou leteckou spoločnosťou, ktorá obnoví letovú prevádzku, bude Austrian Airlines, ktorá prevádzkuje linku z Viedne do Košíc. Prvý let je naplánovaný na 22.6.2020.

Lety z Košíc do Viedne sa budú prevádzkovať pravidelne 4 krát do týždňa a to každý pondelok popoludní, štvrtok ráno a popoludní a v sobotu ráno.

Z Viedne do Košíc sa bude lietať v pondelok popoludní, v stredu večer, štvrtok popoludní a v piatok večer. Očakáva sa, že na jeseň 2020 bude frekvencia letov na pôvodných 13 frekvenciách ako to bolo pred obmedzením letov.

Obnovenie leteckých spojení leteckými spoločnosťami LOT Poľské Aerolínie, Ryanair a Wizzair závisí od rozhodnutia Ústredného krízového štábu.

Letisko bolo zatvorené od 13. marca. V Košiciach tak boli zrušené všetky odlety a prílety leteckých spoločností ČSA do Prahy, Austrian Airlines do Viedne, LOT Polish Airlines do Varšavy, Eurowings do Dusseldorfu a Wizzairu do Londýna-Lutonu.

Spolu išlo o vyše 1015 letov (75 le­tov týždenne) a letisko Košice prišlo približne o 100 000 ces­tujúcich. Na letisku Košice sa v tomto období neuskutočnili ani repatriačné alebo nákladné lety.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM