Eva Mikulová Samospráva

Za Jumbo centrom a na námestí Kuzmányho osadili pohodlné lavičky

Mestská časť Staré mesto nahradila staré lavičky novými tmavohnedými estetickými hranolmi z recyklovateľného plastu, na ktorých sa pohodlne sedí a nepotrebujú údržbu.

Ilustračný obrázok k článku Za Jumbo centrom a na námestí Kuzmányho osadili pohodlné lavičky
3
Galéria
Zdroj: FB MČ Staré mesto Košice

Konečne pohodlný oddych na nových lavičkách. Mestská časť Staré mesto zareagovala na podnety občanov, ktorí sa dožadovali nových lavičiek najmä v parku za Jumbo centrom.

„Boli tam lavičky s drevenými hranolmi, ktoré sa rokmi opotrebovali, drevo prehnilo a tak sme ich teraz nahradili novými tmavohnedými estetickými hranolmi z recyklovateľného plastu, na ktorých sa pohodlne sedí a nepotrebujú údržbu. Lavičky sme osadili aj pre OC Tip Top, kde boli v minulom volebnom období stiahnuté, pretože na nich sedávali asociáli a ľudia sa sťažovali,“ informovala PR manažérka Starého mesta Renáta Némethová.

V spolupráci so Správou mestskej zelene po brigáde, na ktorej vyčistili lokalitu na Kuzmányho námestí dospeli k názoru, že starší ľudia a mamičky s deťmi lavičky potrebujú. „Mestská polícia Stanica Stred bola inštruovaná, aby zabezpečila poriadok a nedovolila, aby slušní ľudia doplácali na asociálov. Spolu sme namontovali 4 dvojlavičky, a montáž nás svojpomocne stála okolo 500 eur,“ dodáva Némethová.

Osadili lavičky
3
Galéria
Zdroj: FB MČ Staré mesto Košice
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM