Správy

Za nami je ďalší testovací víkend. Koľko pozitívnych ľudí odhalil?

Počas víkendu (6. a 7. 2.) sa v Košiciach otestovalo takmer 57-tisíc ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Za nami je ďalší testovací víkend. Koľko pozitívnych ľudí odhalil?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Počas uplynulého víkendu sa v Košiciach uskutočnilo už piate kolo plošného testovania. Miera pozitivity je v meste pod jedným percentom.

V sobotu (6. 2.) vykonali odberové tímy 25 909 testov, pričom pozitivita bola potvrdená u 187 ľudí, čo predstavuje pozitivitu 0,72 percenta. V nedeľu (7. 2.) sa dokopy prišlo otestovať 30 840 ľudí a zistilo sa 235 pozitívnych prípadov. Miera pozitivity tak dosiahla 0,76 percenta.

Testovanie bude pokračovať

Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Fabian s tým, že veľkoodberné miesta na testovanie budú otvorené do konca februára. „Od stredy (3. 2.) bolo vykonaných 79 634 testov s pozitivitou 0,88 percenta, čo predstavuje 701 prípadov,“ dodal Fabian.

V pondelok (8. 2.) budú od 9.00 h do 17.00 hod. otvorené veľkoodberné testovacie miesta v Kulturpark na Kukučínovej ulici, v amfiteátri na Festivalovom námestí a v Spoločensko-relaxačnom centre na ulici Milosrdenstva. Veľkoodberné miesto na Magistráte mesta Košice v tento deň nebude fungovať. Dôvodom je zasadnutie mestského zastupiteľstva.

Koronavírus v Košiciach

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM