Lukáš Zavacký Rôzne

Zábudliví a muži zákona o tom vedia svoje: Čo najčastejšie strácajú Košičania?

Pravidelne rieši košická polícia krádeže. Nájdu sa však aj ľudia, ktorí robia presný opak. Prinášajú stratené veci. Aké sa na policajnej stanici objavujú najčastejšie a ako často sa to stáva?

Ilustračný obrázok k článku Zábudliví a muži zákona o tom vedia svoje: Čo najčastejšie strácajú Košičania?
Zdroj: TASR

Košická polícia zaznamenáva na svojich oddeleniach množstvo vecí od obyvateľov nášho mesta. Niektoré nájdu svojho majiteľa, iné nie. O ktoré presne ide?

„Najčastejšie nosia občania na útvary polície osobné doklady, rôzne veci osobnej potreby ako mobilné telefóny, rôzne kľúče, platobné karty, peňaženky. Menej často hodnotnejšie veci ako notebooky, hotovosť zabudnutú v bankomate a podobne,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, Jana Mésarová.

Počet prinesených vecí na policajnú stanicu sa v jednotlivých mesiacoch líši. „Priemerne na každý útvar v rámci obvodných policajných oddelení v Košiciach občania donesú 5 a viac nájdených vecí za mesiac,“ pokračovala hovorkyňa.

A čo ak ste stratili doklady? Tie sa vám podľa J. Mésarovej vrátia, ak sa medzičasom nezaevidovali ako stratené alebo odcudzené. V prípade vecí, ktoré sa dajú vykresliť, sa vyhlási verejný opis za účelom zistenia ich majiteľa.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM