Michal Lendel Kultúra Kultúra

Začína sa jeden z posledných projektov EHMK: Do Košíc zavíta Britský expres!

V Košiciach sa vo štvrtok otvára jeden z kľúčových a posledných projektov EHMK v tomto roku. Výstavný projekt British Express/Britský expres prináša vzorku súčasného vizuálneho umenia v podobe diel 25 autorov a prezentuje vplyv Andyho Warhola na súčasnú britskú výtvarnú scénu.

Ilustračný obrázok k článku Začína sa jeden z posledných projektov EHMK: Do Košíc zavíta Britský expres!
Zdroj: TASR

Široká verejnosť sa od 14. novembra 2013 do 26. januára 2014 v Kunstha­lle/Hale umenia Košice zoznámi so súčasným, vo svete vysoko hodnoteným britským umením, ktoré je charakterizované rôznorodosťou foriem vytvorených diel a uvoľnenosťou autorských prístupov, no rovnako spochybňujúcim predsudky a búrajúcim hranice v ľudskom chápaní umenia a kultúry. Je to výber z realizácií pracujúcimi s médiami fotografie, videom či priestorovými inštaláciami.

„Výstava dáva unikátnu možnosť nielen Košičanom, ale celej slovenskej verejnosti, zoznámiť sa priamo so silnou vizuálnou scénou na Britských ostrovoch, prináša celý rad špičkových mien z medzinárodnej scény a zároveň nás zoznamuje aj s významnou zberateľskou rolou takej inštitúcie ako je British Council,“ povedal kurátor výstavy Vladimír Beskid.

Sprievodnou akciou Britského expresu je vystúpenie dídžeja MY NU LENG-a z anglického Bristolu za podpory Slovákov DJ Stroon-a a DJ Inso v Kasárňach/Kul­turparku v ten istý deň od 21:00 hodiny.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM