Eva Mikulová Rôzne

Začnú rekonštruovať autobusovú zastávku pri Amfiteatri smerom na Watsonovú

Dňa 9. 5. sa začne rekonštrukcia ďalšej autobusovej zastávky v rámci pokračovania projektu „Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov“.

Ilustračný obrázok k článku Začnú rekonštruovať autobusovú zastávku pri Amfiteatri smerom na Watsonovú
Zdroj: Mesto Košice

Modernizovať zastávku „Amfiteáter“ na Festivalovom námestí smerom na Watsonovú, začnú ráno 9. mája o 9,00 hodine. Ukončenie stavebných prác sa predpokladá v mesiaci júl 2019.

Stavebné práce budú zahŕňať úpravu nástupnej plochy, vybudovanie betónovej autobusovej niky, bezbariérového prístupu pre cestujúcu verejnosť, a vybavenie zastávky označníkom s LED informačnou tabuľou.

Dočasná zastávka

Dočasná náhradná zastávka pre cestujúcich bude po dohode s Dopravným podnikom mesta Košice zriadená za cestnou svetelnou signalizáciou priechodu pre chodcov na Festivalovom námestí v smere na ulicu Československej armády, na mieste existujúcej autobusovej zastávky. Ukončenie stavebných prác sa predpokladá v mesiaci júl 2019.

Projekt „Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov" sa týka 29 košických autobusových zastávok. Finančné náklady na projekt predstavujú sumu 987 556 Eur, z toho 85 percent tvoria eurofondy, 10 percent spolufinancuje štátny rozpočet, zvyšných 5 percent Mesto Košice. Modernizácia autobusových zastávok, ktorej ďalšia etapa sa začala 18. 2 2019 rekonštruk­ciou štyroch autobusových zastávok na Staničnom námestí, by mala byť celkovo ukončená do konca júna 2019.

Komplexná modernizácia zastávok zahŕňa stavebné úpravy nástupných plôch a pozemných komunikácií v miestach 21 zastávok s nevyhovujúcim technickým stavom (na ôsmich už boli tieto práce urobené v minulosti) vytvorením bezbariérových prístupov, respektíve vybavenie zastávok LED informačnými tabuľami s on – line odchodmi spojov. Tabule budú napríklad reálne zohľadňovať aj prípadné meškania jednotlivých liniek mestskej hromadnej dopravy (MHD).

Zároveň všade tam kde treba, budú zastávky doplnené o bezbariérové priechody pre chodcov s prvkami pre nevidiacich. Zároveň sa urobí aj osvetlenie priechodov pre chodcov v miestach riešených nástupných plôch so zreteľom na bezpečnosť cestnej premávky.

Cieľom modernizácie zastávok je dosiahnutie ich vysokej kvality z hľadiska technického vybavenia, predovšetkým však súladu s platnými normami a predpismi so zreteľom na zvýšenie bezpečnosti ľudí, zlepšenie informovanosti a celkového komfortu prepravy cestujúcich, ktorých prosíme o pochopenie a trpezlivosť.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM