Katarína Oravská Správy

Základný kameň v KVP osadený: Pozrite vizualizáciu multifunkčnej športovej haly!

Na Vianoce by sa už v novej KVP Aréne mohol hrať hokej. Základný kameň je osadený. Výstavba začala. Vieme, ako bude hala vyzerať. Pozrite si vizualizáciu aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Základný kameň v KVP osadený: Pozrite vizualizáciu multifunkčnej športovej haly!
Zdroj: TASR

KVP Aréna bude slúžiť ako multifunkčná hala pre ľadový hokej, hokejbal a inline hokej. Súčasťou projektu sú aj vonkajšie multifunkčné ihrisko pre hádzanú a basketbal s odpruženým povrchom a tiež hokejbalové ihrisko. Viac sa dočítate TU.

Málo tréningových plôch

„Hala bude mať klasickú oceľovú konštrukciu s opláštením sendvičovými panelmi. Súčasťou haly bude trojpodlažné zázemie so šatňami, bistrom, fitnes centrom a základným priestorom pre divákov. O prevádzku sa budú starať štyria zamestnanci,“ uviedol Marek Mergleský, konateľ spoločnosti FLM, ktorá je investorom projektu.

Impulzom ku vzniku projektu bol nedostatok tréningových plôch v meste, ktoré sa právom považuje za športové a hlavne hokejové.

„Hala bude využívaný žiakmi ZŠ Drábova a okolitými školami v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Košice. Vyhradené hodiny budú samozrejme slúžiť aj širokej verejnosti,“ doplnil Mergleský.

V prípade, že bude záujem zo strany rodičov a školy, prevádzkovatelia haly pripúšťajú možnosť prevádzkovania športových klubov.

Výstavba odštartovala

Základný kameň slávnostné poklepali hokejkami Renáta Lenártová, viceprimátorka mesta Košice, Marek Mergleský, konateľ spoločnosti FLM, Iveta Kijevská, poslankyňa MsZ Košice za sídlisko KVP, Annamária Kmiťová, riditeľka ZŠ Drábova Košice, Alfonz Halenár, starosta MČ Košice – Sídlisko KVP a Igor Sidor, poslanec MsZ a predseda združenia Šport do Košíc.

V rámci projektu multifunkčnej haly plánuje spoločnosť FLM preinvestovať 2 milióny eur z vlastných zdrojov. Na projekte sa významnou mierou podieľa aj Mesto Košice, ktoré pozemok pre KVP Arénu prenajalo spoločnosti FLM na 30 rokov. Projekt našiel podporu aj u vedenia Mestskej časti Sídlisko KVP. Partnerom projektu je aj občianske združenie Šport do Košíc, ktoré prisľúbilo pomoc pri výstavbe vonkajšieho areálu.

S výstavbou sa začalo prakticky okamžite po slávnostnom osadení základného kameňa. Multifunkčná hala by mala slúžiť svojmu účelu do Vianoc 2015. Vonkajší areál KVP Arény by mal byť dokončený do konca roku 2016.

V našej fotogalérii nájdete vizualizáciu KVP arény v Košiciach.

Základný kameň osadený
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM