Basketbal

Zakliatie Steel arény pokračuje: Good Angels podľahli aj tureckému tímu

Hráčky slovenského basketbalového majstra Good Angels Košice ani do tretice v tejto sezóne nenašli recept na víťazstvo v Steel aréne. Po slabšom výkone podľahli Košičanky v stredajšom súboji 6. kola Euroligy tureckému tímu Kayseri Kaski spor 42:53.

Ilustračný obrázok k článku Zakliatie Steel arény pokračuje: Good Angels podľahli aj tureckému tímu
Zdroj: TASR

Zverenkyne trénera Maroša Kováčika podali slabý výkon v útoku. Treťou domácou prehrou z celkovo šiestich odohraných zápasov si skomplikovali situáciu v boji o play-off. Najbližší zápas odohrajú Košičanky v Eurolige 30. januára na palubovke maďarského outsidera A-skupiny Györu.

I. polčas

Domácemu trénerovi príliš nevyšiel ťah so zaradením Poľky Zietarovej do základnej zostavy a v prvom polčase sa príliš neukázala ani nová strelecká akvizícia z USA Perkinsová. Košičanky síce viedli v úvode 4:0, ale v obojstranne opatrnom a nepresnom basketbale body pribúdali na oboch stranách len pomaly.

Hosťujúce hráčky sa spoliehali na strelecky efektívne trio Američaniek Wrightovú, Littleovú a Sandersovú, ktorá už hrá s tureckým pasom. Najmä ich zásluhou viedli hráčky Kayseri minútu a pol pred koncom prvého polčasu 27:21. Na domácej strane sa strelkyňa hľadala len ťažko, ale do kabín napokon odchádzali Košičanky za stavu 26:29.

II. polčas

Po veľkej prestávke pokračovala strelecká mizéria Good Angels. Štyri body v tretej desaťminútovke a celkovo 30 bodov za 30 minút je veľmi zlá vizitka útoku domáceho tímu. Turecký nováčik súťaže poľahky natiahol svoj náskok na 39:30. V záverečnej desaťminútovke pokračoval domáci strelecký kŕč.

Košičanky však mali šancu na zvrat, lebo turecké hráčky tiež nepremieňali dobré strelecké pozície. Päť minút pred koncom viedli hostky 44:36, ale o ďalšie dve minúty ich náskok narástol už na 12 bodov a bolo predčasne rozhodnuté.

Hlasy trénerov:

Maroš Kováčik (tréner Good Angels): „Nemožno uprieť snahu mojim hráčkam. V ofenzíve sme však boli dnes tragickí. Rozhodol najmä útočný doskok, kde sme prišli až o deväť lôpt. Rovnako sme nepremenili veľa otvorených pozícií spod koša. Napadá mi len jedno – Steel aréna nám ako dejisko zápasov nevyhovuje. Ja osobne som tu nechcel hrať tento zápas proti Kayseri. Musíme sa teraz sústrediť na ďalšie stretnutia, odraziť sa od dna, ešte nič nie je stratené. Bilancovať budeme až po skončení duelov v základnej skupine.“

Ayhan Avci (tréner Kayseri): „Toto víťazstvo sme veľmi potrebovali. Košice majú dobrý tím, o to viac si vážime triumf na ich palubovke. Nečakal som také nízke skóre, strelkyne vo veľkej hale v otvorenom priestore zlyhali. Spokojný som však s obranou, ktorá bola základom nášho úspechu. Hráme prvý rok v Eurolige a veľmi by sme sa chceli prebojovať do Final Eight.“

Good Angels Košice – Kayseri Kaski spor 42:53 (11:12, 15:17, 4:10, 12:14)

Zostava a body Košíc: Kupčíková 8, Piersonová 6, Bojovičová 5, Zietarová 2, Levčenková 0 (Krivčevičová 12, Abdiová 6, Pindrochová 2, Bálintová 1, Perkinsová 0, Hruščáková 0)

Najviac bodov Kayseri: Littleová 19, Wrightová 16, Sandersová 8

TH: 6/3 – 20/14, trojky: 1 – 1, fauly: 19 – 15, rozhodovali: Simonow (Nem.), Mrdak (Srb.), Krejič (Slovin.), 3987 divákov

Good Angels s ďalšou prehrou v Steel aréne
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM