Michal Lendel Správy

Zaujímavá súťaž: Poliaci si v online kvíze zmerajú vedomosti o Košiciach!

Krakovčania sa predvedú, čo vedia o Košiciach. Umožní im to internetoví kvíz na stránke poľského mesta. Môžu tak vyhrať víkendový pobyt v našom meste pre dve osoby. No Košičania im nemusia závidieť, na nás čaká podobná súťaž o Krakove.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá súťaž: Poliaci si v online kvíze zmerajú vedomosti o Košiciach!
Zdroj: Webnoviny.sk

Krakov a Košice prinášajú svojim obyvateľom zaujímavú súťaž. Obe mestá na svojich oficiálnych internetových stránkach v termíne od 2. – 16. decembra uskutočnia online kvízy pozostávajúce z piatich otázok týkajúcich sa zaujímavých faktov o oboch mestách.

Slovenskí súťažiaci budú odpovedať na otázky o meste Krakow a naopak úlohou návštevníkov krakowského webového portálu bude správne zodpovedať otázky o Košiciach. “Víťazom súťaže na oboch stranách sa stane súťažiaci, ktorý najskôr správne zodpovie na všetkých päť otázok,“ ozrejmila pravidlá hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová.

Cenou pre víťaza zo Slovenska bude víkendový pobyt pre dve osoby v Krakowe s polpenziou a vstupenky do dvoch vybraných múzeí. Rovnako aj mesto Košice do súťaže venuje víkendový pobyt pre víťaza kvízu vyhláseného u poľského partnera.

„Verím, že aj takouto aktivitou sa nám podarí zvýšiť záujem o Košice a prilákať do mesta viac turistov zo susedného Poľska. Krakow a Košice sú si v mnohých smeroch podobné a budem rád ak sa nám spoločnými aktivitami podarí dosiahnuť ešte aktívnejšiu spoluprácu,“ uviedol primátor Košíc Richard Raši. Podmienky súťaže sú zverejnené na stránke www.kosice.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM