Eva Mikulová Rôzne

Zažite Island v ďalšom cestovateľskom kine. S krajinou gejzírov vás zoznámi Robert Taraba

Kto sa rozhodne Island spoznávať na vlastnej koži zažije neskutočnú, no drsnú krásu severskej prírody. Zem ohňa a ľadu, kde cítiť silu prírody, elfov a škriatkov.

Ilustračný obrázok k článku Zažite Island v ďalšom cestovateľskom kine. S krajinou gejzírov vás zoznámi Robert Taraba
Zdroj: Robert Taraba

Cestovateľské kino sa v utorok 15. januára v košickom Kine Úsmev vydá na magický ostrov Island. Prezentácia začína o 17,00 a 20,00 hodine.

Publikum sa v sprievode cestovateľa a fotografa Roberta Tarabu naladí na životný rytmus, ktorý určujú nekonečné lávové polia, nezbedné sopky, stovky vodopádov a tisícky oviec.

„Rozhodne najväčším lákadlom je príroda a Island si mnoho ľudí spája aj s hudbou, ktorá tento ostrov preslávila. Pre mňa osobne je to najbližšia možná exotika, ktorú môže Európan navštíviť. Precestoval som toho pomerne dosť a na Islande som našiel to, čo nikde inde vo svete. Kto sa rozhodne Island spoznávať na vlastnej koži zažije neskutočnú, no drsnú krásu severskej prírody. Ale prekvapia ho aj samotní Islanďania, ktorých by som označil za trošku “exotov” z pomedzi všetkých škandinávskych národov. V najsevernejšom hlavnom meste sveta, v Reykjavíku, si užijete tú najlepšiu piatkovú párty na svete. Prekvapí vás aj islandské pivo a gastronómia. Ak viete kam ísť, určite ľutovať nebudete. Tých vecí, ktoré vás prekvapia a nadchnú, bude naozaj veľa.,“ hovorí cestovateľ R. Taraba.

Na podujatí Cestovateľské kino, poradí čo treba na Islande vidieť a pridá i množstvo svojich vlastných zážitkov a skúsenosti.

Robert Taraba už počas vysokej školy odišiel študovať do nórskeho Trondheimu, kde si zamiloval celú Škandináviu. Aj preto sa do severských krajín vracia každý rok a neustále objavuje nové miesta. Cestovanie nie je len jeho vášňou, ale aj prácou, keďže už viac ako štyri roky sprevádza ľudí po celom svete. Bez svojho fotoaparátu sa nepohne ani na krok, aby na svojich fotografiách uchoval čaro výnimočných miest.

Zdroj: Robert Taraba
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM