Lenka Fedorová Rôzne

Zbohom prebytočným kilám? Košickí študenti so svojím objavom vyhrali medzinárodnú súťaž!

O talentovaných študentov v Košiciach nie je núdza. S fantastickým úspechom sa môžu pochváliť mladí nádejní podnikatelia, ktorí obstáli v konkurencii 100 tímov na prvom mieste. Čítajte ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Zbohom prebytočným kilám? Košickí študenti so svojím objavom vyhrali medzinárodnú súťaž!
Zdroj: TASR

Medzinárodný festival študentských firiem v Rige priniesol nečakané víťazstvo. Prvenstvo si so svojím netradičným nápadom odniesli práve košickí študenti.

Najlepšia študentská firma

Na podujatí predstavil tím študentov z Gymnázia Trebišovská v Košiciach svoju žuvačku na chudnutie. Ich podnikateľský nápad spomedzi 100 tímov z celej Európy ocenila porota najviac, a tak sa môžu popýšiť titulom Najlepšia študentská firma.

Firma GLORY pri Gymnáziu Trebišovská vznikla v rámci stredoškolského programu JA Aplikovaná ekonómia. Tvoria ju mladí, ambiciózni a kreatívni študenti pod vedením učiteľky Márie Kovaříkovej. „Mojím cieľom v predmete aplikovaná ekonómia bolo naučiť mojich žiakov, dnes úspešných mladých ľudí, ako funguje skutočný trh. Dať im reálnu skúsenosť a ponúknuť im praktické zručnosti, ktoré sa im zídu pri prechode zo školských lavíc na trh práce. Naučiť ich premieňať svoje sny na skutočnosť,“ uviedla Kovaříková, motivátor a učiteľ v jednej osobe.

Žuvačka potláča chuť do jedla

Mladí Košičania úspešne prezentovali svoj produkt aj na národnej súťaži JA Veľtrh podnikateľských talentov 22. marca v Bratislave. Žuvačka na chudnutie HerbaFit obsahuje látky, ktoré potlačujú chuť do jedla. Pomáha proti nadváhe, zároveň má uzdravovať, stabilizovať obranyschopnosť organizmu a pomáhať proti stresu.

„Keď sme vstupovali do aplikovanej ekonómie, nemysleli sme si, že nám to dá tak veľa. Skúsenosti z veľtrhu v Bratislave a Rige nám dali iný pohľad na svet. Zistili sme, že tímovou prácou a tvrdou drinou sa dajú dosiahnuť vyššie ciele. Výhra na medzinárodnom veľtrhu v Rige, kde sme sa umiestnili na prvom mieste spomedzi 100 tímov, bola už len čerešničkou na torte,“ skonštatovala Petra Pangrácová, viceprezidentka pre financie v študentskej firme GLORY.

Mladí ľudia si osvojujú podnikateľské postoje

Vzdelávacie programy majú pomáhať mladým talentovaným ľuďom rozvíjať ich schopnosť tvorivo myslieť a inovovať, posilňovať ich aktívnosť, pružnosť, samostatnosť či schopnosť riadiť projekty a dosahovať výsledky.

„Po viac ako 20 rokoch pôsobenia na Slovensku môžeme poukázať na pozitívny vplyv podnikateľského vzdelávania, ktorý potvrdzuje stále viac dôkazov, že mladí ľudia, ktorí absolvujú tieto programy, si vo väčšej miere osvoja podnikateľské postoje, získajú zamestnanie skôr po ukončení štúdia alebo si založia firmu a časom vytvárajú nové pracovné miesta,“ uviedol generálny riaditeľ JA Slovensko Adam Šepetka.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM