Alexandra Kolínská Kultúra

Žiakov čaká kreatívne dopoludnie: Takto budú zdobiť Hrnčiarsku ulicu

Organizácia KRUK opäť pripravila pre košické deti bohatý program. Okrem strašidelných príbehov Halloweenu budú deti svojou tvorbou zdobiť Uličku remesiel v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Žiakov čaká kreatívne dopoludnie: Takto budú zdobiť Hrnčiarsku ulicu
Zdroj: Dnes24.sk

V stredu prebehne na Hrnčiarskej ulici ďalšie kreatívne dopoludnie. Deti základných škôl sa prostredníctvom zaujímavej prednášky naučia rozdiely medzi našimi tradíciami a americkým Halloweenom, no užijú si aj jesenné tvorivé dielne a čítanie strašidelných príbehov z rozprávkových kníh.

Strašidelné príbehy

Priestory Raňajkárne Rozprávka na Hrnčiarskej 17 budú od 8:00 do 14:00 hod. vyzdobené tradičnými i netradičnými dekoráciami. Žiaci prvého stupňa si tu vypočujú pútavú históriu Halloweenskeho sviatku ako aj to, ako sa líšia slovanské a americké zvyky. Po prednáške na nich čakajú kreatívne dielne s jesennou tématikou. V pozadí aktivít budú deti počúvať strašidelné príbehy, ktoré výnimočnú atmosféru ešte umocnia.

Čo sa stane s výtvormi

„Sme veľmi radi, že na Hrnčiarskej ulici opäť privítame desiatky školákov. Okrem programu na nich čaká opäť trochu iná, jesenne vyzdobená Ulička remesiel. Z kreatívnych dielní si navyše každé dieťa odnesie domov malý darček vyrobený vlastnými rukami, alebo nechá svoj výtvor priamo na uličke, aby až do 2. novembra potešil všetkých návštevníkov Hrnčiarskej,“ hovorí Miroslava Korytková z neziskovej organizácie KRUK, ktorá podujatie organizuje.

Cieľ projektu

Podujatie Strašidelne na uličke je súčasťou projektu Prechádzky uličkou remesiel realizovaného neziskovou organizáciou Košice región umenia a kultúry, n.o., ktorý je podporený Ministerstvom kultúry SR. Cieľom projektu je zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.

Halloween pre deti v Hrnčiarskej ulici
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM