Lukáš Zavacký Rôzne

Žigalová hodnotila TOP východniarov: Majsterka Európy i sveta vo fitnes na Košice nedá dopustiť

Narodila sa na Liptove, no Košice jej prirástli k srdcu. Bývalá majsterka Európy i sveta, Marietta Žigalová (napravo), sa usadila v našom meste a venuje sa ľuďom, ktorí chcú nasledovať jej šľapaje. Naposledy hodnotila mládencov vo východniarskej súťaži krásy.

Ilustračný obrázok k článku Žigalová hodnotila TOP východniarov: Majsterka Európy i sveta vo fitnes na Košice nedá dopustiť
Zdroj: Júlia Ilčinová

Marietta Žigalová sa narodila v roku 1968, ale jej vystupovanie a postava je ako za tínedžerského veku. Veď každý je taký starý, na koľko sa cíti. Úspešná športovkyňa v rozhovore prezradila, prečo sa rozhodla podporiť Východniara roka 2016, čo plánuje v budúcnosti i aký má vzťah ku Košiciam.

Ako ste sa vôbec dostali k tejto súťaži?

Oslovili ma organizátori a veľmi som nad tým ani nerozmýšľala, pretože som bola veľmi rada za túto príležitosť. Moje fitnescentrum bolo jediné, ktoré s Východniarom roka spolupracovalo.

U vás sa finalisti zúčastnili sústredenia. Boli ste s nimi spokojní?

Boli úžasní. Preskúšali sme ich zdatnosť. Dovtedy o tomto druhu športu, ktorý sme im ponúkli, asi nevedeli, pretože každý sa zaujíma o niečo iné. Aspoň sme im takto rozšírili obzor.

Ako porotkyňa Východniara roka ste si mohli obhliadnuť súťažiacich. Mali ste vlastných favoritov?

Z titulu mojej profesie alebo orientácie som mala niekoľko obľúbencov, ktorí sa venujú budovaniu tela. Bola som už porotkyňou na rôznych fitnes súťažiach, čiže pozerala som sa na nich aj z tohto hľadiska. Táto súťaž však nie je len o postave.

Vy už máte niečo za sebou. Boli ste svetovou i európskou majsterkou vo fitnes. Nechýba vám to, že sa tomuto športu už naplno nevenujete?

Dennodenne v mojej posilňovni trávim aj 12, 13 či 14 hodín, teda jedine mi chýba nejaký cieľ alebo motivácia, keďže prispôsobiť si životný režim nie je jednoduché. Gro toho je strava a celkovo životospráva. Momentálne idem v režime, ktorý by som nazvala zlatou strednou cestou.

Plánujete ešte niekedy opäť aktívne súťažiť?

Nikdy som nepovedala, že končím. Všetko je otvorené. Pri nejakom vekovom čísle by som sa k tomu chcela vrátiť. Méty si treba dávať stále.

Máte konkrétne plány?

Nejaké svoje okrúhle jubileum by som chcela osláviť práve súťažou, kde by som si dokázala, že sa to stále dá. Taktiež aj svojim klientom, aby videli, že tento šport nie je len pre mladých. Samozrejme, nehovorím o vrcholovom športe. Pre mňa je takou satisfakciou, ak vidím, že moji zverenci dosahujú dobré výsledky.

Ako ste spomenuli, máte vlastné fitnescentrum v Košiciach, aj keď ste z Ružomberka. Prečo práve v metropole východu?

Vydala som sa tu. Tiež som tu chodila na vysokú školu, konkrétne leteckú. Tým pádom som v Košiciach ostala.

Toto mesto sa vám teda páči?

Určite áno, už by som ho nikdy nevymenila. Boli návrhy ísť do Bratislavy alebo ostať v zahraničí, ale mám tu väčšinu svojej rodiny. Košice mám veľmi rada.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM