Eva Mikulová Správy

Zima ešte nekončí, Perinbaba opäť v Košiciach vyprášila periny, FOTO

Husté sneženie prebudilo Košičanov ráno v piatok 28. februára. Meteorológovia tiež upozorňujú na tvorbu poľadovice, ktorá sa môže vyskytnúť na celom Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Zima ešte nekončí, Perinbaba opäť v Košiciach vyprášila periny, FOTO
5
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Zima sa vrátila. Husté sneženie prebudilo Košičanov len deň pred koncom februára. Po včerajšom, (štvrtok 27. februára) takmer jarnom dni, kedy mnohí vytiahli zo skríň poltopánky a jarné kabáty sa už dnes musíme opäť obuť a obliecť do zimných vecí.

Vodiči opäť musia čistiť svoje autá od snehu a mesto môže znova využiť známe modré tabuľky o chodníkoch, ktoré nebudú udržiavať.

Podľa predpovedí meteorológov, môže sa tvoriť aj poľadovica, ktorá sa vyskytne na celom Slovensku v piatok (28. 2.) od polnoci do 10.00 h ráno a v niektorých okresoch až do 18.00 h.

Na severnom, strednom a južnom Slovensku, rovnako ako aj v niektorých okresoch východného Slovenska sa ojedinele očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne desať až 15 centimetrov nového snehu.

Snehové jazyky a záveje môžu očakávať okresy na severnom a severovýchodnom Slovensku a vietor na horách, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 110 – 135 kilometrov za hodinu, môžu očakávať okresy na severnom a strednom Slovensku.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM