Michal Lendel Krimi

Zlodejská akcia v Košiciach: Nevítaný návštevník rodinného domu sa poriadne nabalil

Zlodej z domu odišiel bohatší o šperky aj maliarske výjavy. Takto to dopadlo v prípade vykradnutia domu v Košiciach, odkiaľ si neznámy páchateľ odniesol plátna šiestich obrazov od rôznych autorov, šperky ale aj dve nefunkčné perkusné zbrane. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.

Ilustračný obrázok k článku Zlodejská akcia v Košiciach: Nevítaný návštevník rodinného domu sa poriadne nabalil
Zdroj: TASR

V utorok vo večerných hodinách sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal rodinného domu na ulici Svornosti v Košiciach, pričom z domu ukradol plátna šiestich obrazov od rôznych autorov, potom odcudzil náhradné kľúče od vozidla, digitálny fotoaparát, rôzne šperky a dve nefunkčné perkusné zbrane.

„Krádežou vecí spôsobil majiteľke škodu viac ako 40 000 eur,“ uviedla hovorkyňa Krajského PZ v Košiciach Jana Mésarová. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre zločin krádeže s trestnou sadzbou 3 až 10 rokov.

V stredu popoludní sa stal podobný prípad aj v obci Kechnec. „Doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do rodinného domu, odkiaľ odcudzil finančnú hotovosť 7 000 USD a rôzne šperky zo žltého kovu,“ dodala Mésarová. Majiteľovi spôsobil celkovú škodu takmer 7 700 eur. Policajti v Čani v tomto prípade začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM