Eva Mikulová Správy

Ako ovplyvnil koronavírus verejnú dopravu v meste?

Až do odvolania sú zakázané všetky spoločenské, kultúrne a športové podujatia v pôsobnosti mesta.

Ilustračný obrázok k článku Ako ovplyvnil koronavírus verejnú dopravu v meste?
Foto: Eva Mikulová / Zdroj: Eva Mikulová

Od soboty 14. marca prechádza Dopravný podnik mesta Košice na víkendový režim. V praxi to bude znamenať, že aj počas pracovných dní bude MHD premávať podľa cestovných poriadkov, ktoré platia počas voľných dní (soboty, nedele, štátne sviatky).

Tento režim sa zatiaľ nebude vzťahovať na autobusové a električkové linky do U.S. Steelu, ktoré budú premávať podľa v súčasnosti platných cestovných poriadkov.

Menej spojov

Počet vypravených vozidiel sa zredukuje zo súčasných 172 denne na 86. Všetky vozidlá MHD budú každý deň prechádzať celoplošnou dezinfekciou, aby sa pre cestujúcich v najvyššej možnej miere obmedzilo riziko prenosu vírusu.

Vedenie mesta zároveň odporúča všetkým Košičanom, aby keď mohli, využívali počas mimoriadneho stavu prostriedky MHD len v čo najmenšej možnej miere.

Až do odvolania sú zakázané všetky spoločenské, kultúrne a športové podujatia v pôsobnosti mesta.

Knižnica pre mládež mesta Košice je pre svojich detských čitateľov úplne uzavretá, rovnako tak ako K13-Košické kultúrne centrá s výnimkou svojho Audiovizuálneho centra, ktoré bude aj naďalej elektronicky vykonávať interaktívne školenia.

BPMK musí uzavrieť všetky svoje priestory a obmedziť svoju činnosť.

Areál košickej ZOO síce otvorený bude, ale návštevníci nebudú môcť navštíviť ani jeden z vnútorných pavilónov zoologickej záhrady. Takisto Psychosociálne centrum bude musieť obmedziť činnosť a uzavrieť svoj denný stacionár.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM