Eva Mikulová Správy

Košičania budú v novom videoklipe Metalindy. Známa skupina ho točila v centre mesta, FOTO

Hudobníci natáčali v uliciach nášho mesta počas Dní mesta Košice a do klipu sa spontánne zapájali aj okoloidúci obyvatelia a návštevníci.

Ilustračný obrázok k článku Košičania budú v novom videoklipe Metalindy. Známa skupina ho točila v centre mesta, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Peter Sámel ml.

Rocková skupina Metalinda oslavuje už 35 rokov svojho pôsobenia na hudobnej scéne. Momentálne prichádza s novým už 16 albumom pod názvom Moja hviezda žije.

Metalinda uvádza aj celkom nový klip, ktorý natočila začiatkom mája v centre Košíc. „Dali sme von videoklip ku skladbe Asi mi chýba sex, ktorá je na našom novom albume. Fanúšikom ňou chceme pripomenúť staré dobré časy Metalindy,“ hovorí o novinke s chytľavým refrénom a surovými gitarami líder skupiny Peter Sámel.

Krstil Dominik Hašek

„Z natáčania máme veľmi príjemné zážitky. Točili sme v celom centre, kde práve vtedy prebiehali Dni mesta Košice. Každý deň sa v meste niečo dialo, my sme tam behali s kamerou, ľudia sa zapájali do nakrúcania, bavili sa s nami. V klipe sa objavili mažoretky, náhodná Košičanka za bicími, dokonca sme sa primotali aj ku svadbe v košickom Dóme svätej Alžbety. Poňali sme to formou zábavy, atmosféra bola výborná, čo určite cítiť aj z tohto videoklipu natočeného vo všetkej počestnosti,“ smeje sa gitarista.

Album Moja hviezda žije je krstený veľmi nezvyčajne – na každom koncerte skupiny má iného krstného otca. Špeciálneho a toho najslávnejšieho zo všetkých cédečko získalo na pivnom festivale Pod komínem v Záhliniciach pri Kroměříži. „Sme veľmi radi, že pozvanie prijal a náš nový album nám tam pokrstil Dominik Hašek, absolútna hokejová legenda a obrovský človek, takže verím, že aj náš album bude taký úspešný, ako jeho skvelá kariéra. Po krste si ľudia vyskandovali hymnu, tak sme im zahrali slovenskú a premiéru mala česká v našej rockovej verzii, ktorú spievali už úplne všetci s rukami nad hlavou,“ vraví Peter Sámel.

Metalinda točila v KE klip
7
Galéria
Zdroj: Peter Sámel ml.
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM