Lenka Fedorová Správy

Známe tváre Košíc nám to prezradili: Toto sú naše obľúbené filmy

Známi rodáci či obyvatelia Košíc a okolia. Presne tí nám prezradili čo-to zo svojho súkromia. Vyspovedali sme ich o tom, aké filmy či filmové žánre sú ich obľúbené.

Ilustračný obrázok k článku Známe tváre Košíc nám to prezradili: Toto sú naše obľúbené filmy
Zdroj: TASR

Opýtali sme sa známych Košičanov či rodákov z nášho mesta, aké filmy majú radi. Obrátili sme sa na spevákov, poslancov či hovorkyňu. Tu sú ich odpovede…

Adamec má rád psychodrámy

Košičan Lukáš Adamec má vo svojich obľúbených filmových žánroch jasno. ,,Nemám rád horory. Viem a čakám, že sa zľaknem a aj tak sa zľaknem tak, že mi to až robí nervy," priznal sa nám spevák.

Naopak, ako sám prezradil, má rád psychodrámy či komédie, nebráni sa však ani iným žánrom. ,,Niekedy mám rád ľahšie filmy, niekedy také, čo treba vidieť viackrát. Podľa nálady a vyčerpania," dodal s úsmevom.

Rado Moznich pri filmoch zaspáva

Spevák Rado Moznich, známy aj ako slovenský Bon Jovi, tvrdí, že na pozeranie filmov treba mať čas a on toho svojho veľa nemá. ,,Ja mám ten problém, že neviem dlho relaxovať, no a keď už si sadnem k filmu, najčastejšie sa mi stane, že zaspím," priznal Moznich.

Ako však ďalej pre spravodajský portál Košice 24 uviedol, medzi jeho najobľúbenejšie žánre patria komédie, ale tiež si rád pozrie historické či dobrodružné filmy. ,,V podstate je mi jedno, čo sa ide pozerať. Ja filmy väčšinou nevyberám, kladiem si pri tom iba jedinú podmienku, a to mať dobrý vankúš," dodal s úsmevom.

Hovorkyňa miluje rozprávky

Narozdiel od Rada Moznicha, hovorkyňa košickej UNLP filmy, ako sama tvrdí, miluje. ,,Ja filmy milujem a dokážem si ich za sebou pozrieť aj niekoľko. Neviem preto nájsť jeden najobľúbenejší, no medzi filmy, ktoré viem pozerať dookola, patria napríklad Moulin Rouge, Trója či Pán prsteňov," prezradila nám.

Ako ďalej uviedla, miluje aj rozprávky. Ktorá je, teda, jej najobľúbenejšia? ,Všetkým odporúčam pozrieť si napríklad rozprávku Coco, je to rozprávka s neuveriteľne dojemnou pointou," dodala.

Poslanci sledujú dokumentárne filmy

K úplne iným žánrom naopak inklinuje košický mestský poslanec Jaroslav Polaček. ,,Rád si pozriem akýkoľvek hodnotový či dokumentárny film, pričom na ostatný žáner mi neostáva čas," prezradil stručne Polaček.

Podobnú odpoveď sme dostali aj od košického mestského poslanca a zároveň miestneho poslanca Sídliska Ťahanovce, Miloša Ihnáta. ,,Čo sa týka filmov, tak všetky dokumentárne filmy z II.svetovej vojny," uviedol. Ako dodal, medzi jeho najobľúbenejšie filmy patria Vtedy na západe, Utečenec a Divoká rieka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM