Lenka Fedorová Správy

Známi Košičania si radi pochutia tiež: Zistili sme ich obľúbené jedlá

Svoje obľúbené jedlá má vari každý z nás. A platí to aj pre známych Košičanov. Veď sledujte...

Ilustračný obrázok k článku Známi Košičania si radi pochutia tiež: Zistili sme ich obľúbené jedlá
Zdroj: TASR

Jedlo patrí k nášmu životu. No najviac sa dokážeme potešiť, keď nám na stole pristane práve to naše obľúbené. Tak je to aj u našich známych rodákov či obyvateľov Košíc. My sme sa na viacerých obrátili a tí nám prezradili, aké sú práve ich obľúbené jedlá.

Hovorkyňa miluje čili

Oslovili sme aj hovorkyňu UNLP Ivanu Staškovú, ktorá sa nám tentokrát nevyjadrovala za nemocnicu, ale sama za seba. ,,Vo svojom jedálničku vo všeobecnosti preferujem veľa ovocia a zeleniny. Milujem napríklad indickú či ázijskú kuchyňu. Moje top tri suroviny sú ale čili, čokoláda a soľ," prezradila nám.

Ako ďalej uviedla, z jedál nemá rada lečo, zo surovín kôpor či kel. ,,Keďže som sa pred pár rokmi dala na vegetariánstvo, neobľubujem ani mäsité jedlá," dodala.

Poslanec Polaček rád experimentuje

Medzi tých, ktorí radi spoznávajú nové chute patrí aj košický mestský poslanec Jaroslav Polaček. ,,Patrím medzi ľudí, ktorí majú radi nové chute a nové jedlá. Som fanúšik svetovej kuchyne a v reštauráciách vyhľadávam špeciality, ktoré nie sú úplne bežné," priznáva poslanec. Podľa jeho slov zároveň rád experimentuje s akýmkoľvek jedlom vo vlastnej kuchyni.

Slovenský Bon Jovi si hovorí bylinožravec

Rado Moznich, známy aj ako slovenský Bon Jovi, má viacero obľúbených jedál. ,,S jedlom je to podľa chuti ako zrejme u každého. Nie som veľmi vyberavý, no ako pravý Slovák mám vo svojom jedálničku obľúbenú kapustu na všelijaký spôsob, najmä kyslú. Tiež kapustnicu, tú liptovskú, ktorá sa u nás doma jedáva do roka častejšie, mám najradšej," prezradil spevák.

Kapusta však nie je jediná zelenina, ktorú má Moznich v obľube. ,,Tiež si hovorím bylinožravec, lebo nepohrdnem žiadnou zeleninou. Polievky všeobecne my speváci môžeme, pretože dokážu vynikajúco pohladiť žalúdok a nenaplnia vás príliš pred speváckym aktom. Na mäso som veľký kritik z hľadiska prípravy, pretože po zvyknutí na starkej kuchyňu, len málokto vie pohladiť moje chuťové prijímače tak ako ona. Najradšej mám hovädzie mäso a tiež pečienku," uviedol ďalej Moznich.

Poslanec Ihnát preferuje omáčkovité jedlá

Podobne ako Rado Moznich, aj košický mestský poslanec a poslanec mestskej časti Sídlisko Ťahanovce, Miloš Ihnát, má rád kapustové jedlá.

Ako pre spravodajský portál Košice 24 uviedol, medzi jeho obľúbené jedlá patria koložvárska kapusta, segedínsky guláš, bryndzové halušky a všetky omáčkovité jedlá so slovenskou ryžou. Z polievok má najradšej kuraciu či riedku gulášovú s viac mäsom ako zemiakmi. ,,Neobľúbené jedlá vlastne ani nemám," dodal.

Adamec miluje taliansku kuchyňu

Na top jedlá sme sa opýtali aj známeho speváka Lukáša Adamca. Ten má vo svojich obľúbených jedlách jasno. Podľa jeho slov miluje taliansku kuchyňu, a teda cestoviny, pizzu, talianske omáčky a taliansku jednoduchosť.

Naopak, jedlá z karfiolu mu vôbec nechutia. ,,Nemám rád karfiol a všetky jeho možné variácie. Neviem si pomôcť ani keď chcem a je mi z neho zle," dodal na záver Adamec.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM