Lenka Fedorová Rôzne Správy

Boom v Košiciach: Stavby, čo menia tvár mesta, FOTO

Metropola východu zažíva stavebný rozmach. Za pomerne krátky čas v nej vyrástli stovky bytov, výstavba ďalších sa chystá. Pozrite, ako mesto zmenilo svoju tvár.

Ilustračný obrázok k článku Boom v Košiciach: Stavby, čo menia tvár mesta, FOTO
Zdroj: MM Invest/Park Anička

V metropole východu sa stavia o stošesť. Dopyt po bytoch je veľký a ich ponuka, zdá sa, nepostačuje. Za posledné roky, tak Košice poriadne zmenili svoju tvár a začali sa rozrastať.

O lokalite Anička sme vám priniesli už viacero článkov, nakoľko patrí v Košiciach medzi najobľúbenejšie miesta oddychu. Niet divu, že sa tak stala miestom vybudovania bytového komplexu. Ten na Severe ponúka moderné bývanie v prírode neďaleko centra metropoly východu. Okolie Hornádu, tak poriadne mení svoju tvár.

Ďalším novopostaveným objektom je Zelená stráň na začiatku Košickej Novej Vsi, autom len 3 minúty od centra mesta. Projekt je rozdelený do dvoch etáp, pričom ku koncu roka 2016 boli dokončené práce na prvej etape výstavby, v súčasnosti sa spustil predaj bytov z druhej etapy, ktoré by mali byť postavené do leta 2018.

Košice zažívajú stavebný boom
6
Galéria

Svoju tvár mení aj mestská časť Západ, v ktorej pred nedávnom vyrástol Borovicový háj. Tvorcovia komplexu opäť stavili na blízkosť prírody, ktorou je obklopený. Do centra je to len 15 minúť chôdze. Apartmánové domy v sebe spolu zahŕňajú 200 bytových jednotiek so vstupným foyer s lobby barom a wifi zónou.

Na Západe pribudol aj veľmi obľúbený komplex Nová Terasa, ktorá leží medzi Triedou SNP a Ondavskou ulicou, a tak je to odtiaľ do centra len približne 10 minút pešo. Byty a domy postavené v druhej etape projektu by mali byť odovzdané novým majiteľom v októbri tohto roku.

Výstavbami nových bytov sa to len hemží, a tak ďalšou chystanou novostavbou bude Mlynská bašta, ktorá bude ležať rovno v srdci mesta.

„Rezidenčný projekt Mlynská bašta, ktorý vyrastie v centre Košíc na rohu ulíc Továrenská a Štefánikova, má právoplatné stavebné povolenie. Mlynská bašta prinesie 134 jedno- až štvorizbových bytov,“ uviedla k projektu minulý rok marketingová manažérka Alexandra Poliaková.

Podľa Poliakovej má byť novostavba vyhotovená v energetickom štandarde A1, ktorý doposiaľ nespĺňa žiadny iný rezidenčný projekt v Košiciach.

Okrem Mlynskej bašty prebieha aktuálne aj výstavba Rezidencie pri radnici, Rezidencie Kmeťova a na jar 2018 sa na nové bývanie môžu tešiť v bytovom komplexe Žižkova.

Foto: Ilustračné

Mlynská bašta vyrastie v srdci mesta
7
Galéria
Zdroj: Alexandra Poliaková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM