Správy

FOTO: Miesto akvaparku majú Košičania lunapark: Prečo až DVE ruské kolá v centre mesta?

Pred Vianocami sú všetky mestá vysvietené, vyzdobené a všade sa to leskne a bliká. Košičania sa ale pýtajú, prečo to v meste vyzerá ako v lunaparku.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Miesto akvaparku majú Košičania lunapark: Prečo až DVE ruské kolá v centre mesta?
4
Galéria
Zdroj: Eva Mikulová , Dnes24.sk

Po dvoch rokoch sa do mesta opäť vrátili Košické rozprávkové Vianoce a s nimi aj obľúbené ruské kolo tzv. Košické oko v dolnej časti Hlavnej ulice.

Zároveň sa v centre mesta objavilo i druhé, na parkovisku pri hoteli Centrum, ktoré je vzdialené len niekoľko metrov od tradičného.

Lunapark?

Koľko ľudí, toľko chutí. Dve ruské kolá v centre mesta sa niektorým páčia, ale mnohí Košičania sú prekvapení, prečo tieto atrakcie sú tak blízko seba.

„Nič proti kolotočom, ale v centre mesta to už vyzerá ako v zábavnom parku, ešte chýba húsenková dráha…“ ironicky skonštatoval náš čitateľ Martin a dodáva: „Keď nemáme akvapark, tak máme aspoň lunapark.“

Oslovili sme i mesto, ako vníma tieto atrakcie. Uverejňujeme oficiálne stanovisko magistrátu, ktoré poskytli pre dnes.kosice24.sk:

„Neprináleží nám komentovať rozhodnutie súkromného prevádzkovateľa vyhliadkového kolesa o jeho umiestnení na Námestí osloboditeľov, navyše priestranstvo pred hotelom Centrum nie je v správe ani vo vlastníctve mesta Košice.“

Košické oko

Vyhliadkové koleso „Košické oko“, umiestnené medzi Štúrovou a Rooseweltovou ulicou, sa stalo už tradičnou a obľúbenou súčasťou „košických rozprávkových Vianoc“, pričom podobné atrakcie sú absolútne bežné aj v európskych metropolách akými sú Londýn či Budapešť.

„Doteraz sme na mestskom magistráte nezaznamenali na prevádzku vyhliadkového kolesa žiadnu sťažnosť, pričom estetika takejto atrakcie je vecou individuálneho vkusu. Prevádzkovateľ „Košického oka“ je riadnym platcom nájomného za zabratie verejného priestranstva a peniaze z nájmu budú zahrnuté v príjmoch mesta,“ dodáva mesto.

Z Košíc

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM