Eva Mikulová Správy

Košické kúpaliská sú už na letnú sezónu pripravené. Kedy otvoria svoje brány? FOTO

Všetky tri funkčné košické kúpaliska v týchto dňoch "finišujú" s prípravami na otvorenie a veria, že sezóna bude bez obmedzení, tak ako minulý rok.

Ilustračný obrázok k článku Košické kúpaliská sú už na letnú sezónu pripravené. Kedy otvoria svoje brány? FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Už onedlho sa všetci milovníci kúpalísk dočkajú. Košické kúpaliska plánujú otvoriť ešte v mesiaci jún. Jedinou prekážkou môže byť nepriaznivé počasie.

V Košiciach máme tri funkčné kúpaliska. Dve sú v správe mesta, a to kúpalisko Rumanová v Mestskom parku a legendárne kúpalisko Červená hviezda. Súkromné kúpalisko je Ryba – Anička. Už niekoľko rokov je zatvorený Triton.

Ako prvé by malo privítať návštevníkov kúpalisko Rumanova v Mestskom parku. A to už na budúci týždeň v piatok 18. júna. O týždeň neskôr, čiže 26. júna by sa malo otvoriť aj kúpalisko Červená hviezda.

„Všetko však záleží od počasia. My sme už na sezónu pripravení a návštevníci sa môžu tešiť i na novinky. Novú vírivku nájdu na Červenej hviezde,“ informovali nás z magistrátu.

Ceny by sa oproti minulému roku nemali zvýšiť, ale oficiálny cenník ešte nie je schválený. Obe kúpaliska v správe mesta sú počas sezóny otvorené od 9.00 do 19.00 hod.

Veria, že sezóna bude dobrá

Obľúbené kúpalisko Ryba – Anička plánuje tiež otvoriť okolo 26. júna.

„Nepretekáme sa kto bude prvý. Je situácia aká je a my veríme, že pobyt na kúpaliskách bude bez obmedzení, tak ako minulého roku. Na budúci týždeň v utorok dávame vzorky vody na rozbor a postupne už napĺňame bazény,“ hovorí správca kúpaliska Rastislav Földes.

Ani na tomto kúpalisku neplánujú zvýšiť ceny. „Budú na úrovni minulej sezóny, i keď reálne by mali byť vyššie, aspoň 8 eur na kúpajúceho. Len vtedy by to pokrylo náklady. Veríme však, že aspoň letná sezóna bude dobrá,“ dodáva správca.

Aj toto kúpalisko je v sezóne otvorené denne od 9.00 do 19.00 hod.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM