Lukáš Zavacký Správy

Košický Kosit plánuje viaceré zmeny: V priebehu piatich rokov sa pustí do týchto projektov

Spoločnosť Kosit, ktorá má svoje sídlo v Košiciach a podniká v oblasti odpadového hospodárstva, chce v nadchádzajúcich piatich rokoch zmodernizovať svoju prevádzku. Tohto sa to bude týkať...

Ilustračný obrázok k článku Košický Kosit plánuje viaceré zmeny: V priebehu piatich rokov sa pustí do týchto projektov
Zdroj: TASR

Prostredníctvom veľkých projektov má firma Kosit v pláne inštaláciu novej turbíny na výrobu elektrickej energie, výstavbu linky na triedenie odpadu a druhotných surovín či modernizáciu zariadenia na čistenie spalín.

Tretinový podiel má v nej mesto Košice, zvyšné percentá akcií patrí od roku 2014 investičnej banke Wood & Company. Spoločnosť ostala hlavným poskytovateľom služieb v oblasti čistenia, zberu a zneškodnenia odpadu pre východoslovenskú metropolu.

„Pokračuje rekonštrukcia spaľovne v súlade s požiadavkami Európskej únie na ochranu ovzdušia a sústreďujeme sa na rozšírenie svojej obchodnej činnosti po celom Slovensku,“ uviedol generálny riaditeľ, Marián Christenko.

Spoločnosť oslávila svoje pätnáste výročie, čo ocenil predseda predstavenstva spoločnosti, Ľubomír Šoltýs. „Poďakovanie patrí najmä vedeniu firmy a zamestnancom, ktorí dokázali zvládnuť neľahké obdobie, keď sme pre rozsiahly požiar prišli o turbínu na výrobu elektrickej energie. Prvoradé je pre nás tiež dobre zvládnuť všetky potreby mesta Košice, ktoré je naším najdôležitejším zákazníkom v oblasti služieb súvisiacich s odpadom.“

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM