Lukáš Zavacký Správy

Košický pivovar boduje u nás, ale aj v kolíske zlatého moku: Aké tajomstvo ukrýva?

Výsledky najväčšej pivnej súťaže na Slovensku sú na svete. Na popredné priečky sa dostali aj výrobky košických výrobcov zlatého moku. Predstaviteľ jedného z nich nám prezradil niekoľko zaujímavostí.

Ilustračný obrázok k článku Košický pivovar boduje u nás, ale aj v kolíske zlatého moku: Aké tajomstvo ukrýva?
Zdroj: TASR

Do Slovenskej pivnej korunky 2016 sa prihlásilo rekordných 29 pivovarov a hodnotilo sa celkovo 152 vzoriek. A košické pivovary zahviezdili. Šemrák, Cassa Brewery a Hostinec triumfovali v niekoľkých kategóriách.

Čítajte tiež: Košické pivovary bodovali v celoslovenskej súťaži: V troch kategóriách zobrali zlato!

„Je to odmena za dobrú, poctivú a s láskou vykonanú prácu k pivu,“ prezradil Ing. Peter Zimáni, keďže jeho pivovar Cassa Brewery mal medzi vyznamenanými až dva svoje výrobky.

„Svätý Florián získal ocenenie prvýkrát a budem sa teraz opakovať, ale všetky naše pivá vyrábame naozaj poctivo a z presvedčenia, že to robiť chceme,“ predstavil strieborného víťaza spomedzi tmavých a polotmavých nefiltrovaných pív spodne kvasených.

Medzi pšeničnými nápojmi z chmeľu však nemal ďalší ich zástupca žiadnu konkurenciu. „Cassa 1935 má dobre vyladenú receptúru. Obhájili sme s ním minuloročný titul, čo nás len utvrdzuje v tom, že to robíme dobre. Tento rok sme sa už z jedného titulu za neho tešili, keď sme na prestížnej súťaži International Beer Festival Budweis 2016 v Českých Budejoviciach získali Zlatú pivnú pečať,“ uviedol Ing. P. Zimáni.

Pivovar Cassa Brewery vyrába dohromady 10 rôznych produktov. Plánuje však v budúcnosti rozšíriť svoj sortiment? „Samozrejme, že áno. Momentálne náš hlavný sládok, Peťo Kimák, hosťuje vo Švédsku v pivovare Skellefteå Bryggeri. Verím, že tam načerpá nové skúsenosti, ktoré použijeme pre náš ďalší rozvoj,“ zakončil.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM