Správy

Na krematóriu opravujú strechu: KEDY by mohlo fungovať v štandardnom režime?

Rekonštrukcia strechy krematória v Košiciach ide zatiaľ podľa plánu. Suma za práce by sa mala vyšplhať na 1,637 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Na krematóriu opravujú strechu: KEDY by mohlo fungovať v štandardnom režime?
8
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Nové prestrešenie košického krematória by mohlo byť hotové koncom roka a ďalšie práce najmä vo vnútri sa dokončia na začiatku budúceho roka. Stavebné práce idú zatiaľ podľa plánu, informoval košický magistrát.

Zatiaľ len kremácie

Riaditeľka Správy mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach Marta Popríková verí, že aj naďalej bude priaznivé počasie, aby sa vonku mohlo urobiť čo najviac.

„Cieľom nás všetkých je, aby už začiatkom jari mohlo krematórium fungovať v štandardnom režime aj so smútočnými obradmi. Dovtedy sa tu budú konať len kremácie. Verejnosť sa v súčasnosti do budovy môže dostať cez bočný vchod a využívať kanceláriu na vybavenie potrebných formalít alebo poskytnutie informácií,“ uviedla.

Prečítajte si tiež

Počas dušičkového obdobia od nedele do 1. novembra je celý areál krematória otvorený od 7.00 do 22.00 h. V ďalších dňoch až do 8. novembra areál uzatvoria o dve hodiny skôr.

Havarijný stav

S rekonštrukciou havarijného stavu strechy začali v krematóriu v polovici októbra. Stavebné práce za 1,637 milióna eur má na starosti spoločnosť Unires-Bau, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní.

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy dôjde v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a inštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto sa zrekonštruuje vzduchotechnika a zdravotechnické inštalácie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Rekonštrukcia 41-ročnej strechy košického krematória
8
Galéria
Zdroj: Mesto Košice
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM