Rôzne

Zaujímavé podujatie na Bielej hore: Aha, aké špacirky tam môžete zažiť

Viete o tom? Na Bielej hore sa chystá zaujímavé a lákavé podujatie. Sledujte, aké špacirky tam môžete zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé podujatie na Bielej hore: Aha, aké špacirky tam môžete zažiť
Zdroj: TASR

Na Bielej hore sa stretnú nadšenci histórie počas podujatia s názvom Špacirky po varošu. Pre záujemcov o tému vojnových udalostí je naplánované stretnutie pri pamätníku 29. augusta 2019 o 17:00 hod.

Pri pamätníku

Pamätník na Bielej hore je dôstojné pietne miesto, kde každoročne vzdávajú úctu kladením vencov, delovými salvami, štátnou hymnou, piesňou i slávnostnými príhovormi obetiam fašizmu.

Ešte pred spomínaným aktom, môže verejnosť prísť na špacirky a dozvedieť sa viac. Miestnom stretnutia nadšencov histórie sa stane pamätník venovaný obetiam II. svetovej vojny, ktorý sa nachádza v bývalom lesoparku Biela hora v Michalovciach.

O vojnových udalostiach

29. augusta si pripomenieme výročie SNP. Na jeseň 1944 fašisti popravili v lese nevinných ľudí. Na ich počesť a preto, aby sa nezabúdalo na hrôzu, ktorú páchali fašisti, tam pamätník stojí.

Aj tieto udalosti budú témou michalovských špacírok. Históriou vás prevedú fundovaní odborníci. Rozprávať sa bude o vojnových udalostiach leta – jesene 1944.

Minulý týždeň sa v našom meste uskutočnil aj jarmok, pozrite si na fotkách, ako sa začal…

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

V našom meste sa takto pred rokmi rozbehol jarmok
25
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM