Veronika Ondo-Cholewová Správy Samospráva

Zaujímavosť našej metropoly: Pozrite sa na snímky mesta z roku 1949

Mesto má novú mapu, ktorú využíva veľa obyvateľov mesta, pracovníci MsÚ, ale aj užívatelia z iných miest pre vyhľadávanie informácií, adries, katastrálnych údajov, meranie vzdialeností, plôch, geolokáciu a pod. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavosť našej metropoly: Pozrite sa na snímky mesta z roku 1949
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto informovalo, že na našom portáli Geografického informačného stému je už vypublikovaná nová ortofotomapa – snímky urobené v roku 2019.

Historické snímky

Portál je prístupný z adresy https://michalovce.web-gis.sk , je taktiež prepojený stálou ikonou v dolnej časti nášho portálu http://www.michalovce.sk pod názvom WebGis.

„Zaujímavosťou je aj vrstva historickej čiernobielej ortofotomapy z roku 1949, ktorú sme predčasom taktiež vo vrstvách máp GIS sprístupnili,“ zverejnilo mesto.

Ak si užívateľ zobrazí obe vrstvy s istou priehľadnosťou, môže porovnávať, čo všetko v našom meste vyrástlo, ako sa mesto zmenilo za 70 rokov.

Kladné ohlasy

Radnica informuje, že na základe mnohých kladných ohlasov vie, že geomapu využíva veľa obyvateľov mesta, pracovníci MsÚ, ale aj užívatelia z iných miest pre vyhľadávanie informácií, adries, katastrálnych údajov, meranie vzdialeností, plôch, geolokáciu a pod.

„Veríme, že všetkým užívateľom sa s novou mapou bude dobre pracovať a rýchlo nájdu informácie, ktoré hľadajú,“ dodalo na záver mesto.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM