Rôzne

Michalovské námestie ozdobili historické vozidlá: Pozrite sa na tú krásu, FOTO

Milovníci krásnych vozidiel si na michalovskom námestí prišli na svoje. Mohli tam obdivovať vskutku nádherné veterány.

Ilustračný obrázok k článku Michalovské námestie ozdobili historické vozidlá: Pozrite sa na tú krásu, FOTO
10
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

Počas troch júnových dní (28. – 30.6.) sa v Michalovciach a okolí uskutočnilo podujatie Zemplín Veterán Rallye. No a to potešilo aj ľudí v našom meste.

Na michalovskom námestí sa totiž stretli majitelia historických áut či motocyklov. A nebolo tam hádam nikoho, kto by sa za ich krásnymi vozidlami nepoohliadol.

Vyše 100 veteránov

Zemplín Veterán Rallye bolo aj tohto roku najväčším stretnutím majiteľov unikátov, ktoré boli vyrobené do roku 1975. Počas podujatia sa predstavili motoristické skvosty Klubu historických vozidiel a Zemplín Veterán Clubu. Zberatelia historických automobilov vystavili na michalovskom námestí na obdiv návštevníkom vyše 100 vozidiel.

Ako organizátori prezradili, návštevníci videli napr. FORD T Runabout Roadster black ( 1918), Citroen B2 Torpedo (1924), Citroen B 11 Traction Avant( 1948), Volga GAZ-21 ( 1964), Škoda Tudor sanitku ( 1948), Škoda 1000 MB ( 1964), ALFA ROMEO SPIDER 2000 (1973) a Aero 500 v pôvodnom stave ( 1932).

Láska na celý život

Tvárou Zemplín Veterán Rallye 2019 bol luxusný automobil Hispano-Suiza H6C vyrobený v roku 1930, ktorý vystupoval v mnohých filmoch aj televíznych seriáloch. Nie za jedným veteránom sa skrýval príbeh, ktorí vystavovatelia radi vyrozprávali.

„Auto som zdelil po dedkovi. Rodičia ho chceli predať, ale ja som sa rozhodol trochu investovať do opráv a dnes sa už po druhýkrát zúčastňujem zrazu veteránov,“ povedal majiteľ starej škodovky a zároveň prezradil, že je to láska na celý život.

Okrem michalovského námestia bol pripravený program od Michaloviec, Šíravu až po okres Sobrance. Ročník 2019 spojili tiež s návštevou Schengenskej hranice a prihraničného mesta Užhorod.

Pozrite si na fotkách veterány zachytené na michalovskom námestí.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

V OBRAZOCH: Milovníci krásnych vozidiel si v centre Michaloviec prišli na svoje
10
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM