JAB Kultúra

Tie jednoducho musíte zažiť aj vy: Výber top podujatí tohto týždňa v Spišskej a okolí

Výberový prehľad, ktorý si pozrite. Najmä, ak si počas tohto týždňa chcete zájsť na nejaké zaujímavé podujatie v Spišskej a okolí. Tu sú naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Tie jednoducho musíte zažiť aj vy: Výber top podujatí tohto týždňa v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub: Gauguin

29. mája 2018 o 19:00, kino Mier

Nekompromisný vizionár Paul Gauguin opustí Paríž, rodinu i priateľov a v roku 1891 sa usadí na exotickom ostrove Tahiti, aby tu v divokej a nepoškvrnenej prírode načerpal inšpiráciu pre svoje obrazy. Zdanlivý raj sa ale mení na miesto samoty a chudoby, na ktorom Paul zápasí s podlomeným zdravím, odmietnutím i pochybnosťami. Ale taktiež sa tu stretne s krásnou domorodkyňou Tehurou, ktorá sa stane jeho ženou i múzou. Film Edouarda Deluca je výpravnou, pritom však meditatívnou sondou do duše vášnivého a problematické­ho génia.

Sambaqui group

30. mája 2018 o 19:00, Galéria umelcov Spiša

Skúsení gitaroví učitelia z hudobnej školy z nášho partnerského mesta Joinville oživujú hudobné diela domácich autorov z regiónu i autorov nemeckého pôvodu s brazílskou produkciou zo začiatku 20-tych rokov. Teraz chce skupina Sambaqui prezentovať najviac typický a autentický z brazílskych žánrov – „choro“. Hudobne je choro založené na tom, čo poznáme ako samba štýl alebo bossa nova rytmy a hrá sa na gitaru alebo iné strunové nástroje, plus flauta alebo klarinet a perkusie.

Life kouč

30. mája 2018 o 19:00, divadlo Kontra

V strede pracovného týždňa je pripravená v divadle Kontra premiéra komédie Wendy potrebuje pomoc. Ale aj jej terapeut! Ten stojí pred veľkou úlohou – spraviť z mladej naivky, ktorej život je jedna veľká katastrofa, úspešnú ženu. Ako to všetko dopadne sa dozviete stredu večer.

Juniliáda

31. mája 2018 od 14.00, areál pred CVČ

Súťažno-zábavné popoludnie čaká na malých aj väčších v posledný májový deň pred Centrom voľného času Adam na sídlisku Západ. Pre deti je pripravený športový turnaj vo futbale, predajné stánky, občerstvenie, maľovanie na tvár, zábavné a športové aktivity pre deti a rodičov. Popoludnie spestria vystúpenia detí MŠ Stolárska, ZŠ Hutnícka a CVČ. Tešiť sa môžete aj na prekvapenie.

Gotika na dotyk

1. júna 2018

V prvý júnový deň čaká Novovešťanov bohatý program v rámci podujatia Gotika na dotyk. Kreatívna tvorivá dielňa v priestoroch stálej expozície Terra Gothica, spojená s komentovanou prehliadkou bude pripravená od 10:00 hod. Námestím vás o 17:30 v dobovom oblečení prevedie historik a skúsený sprievodca Miroslav Števík. Deň vyvrcholí večerným výstupom do kostolnej veže vo svetle sviečok o 19:00 hodine.

Večerný beh mestom

1. júna 2018 o 14:00, Radničné námestie

Mesto Spišská Nová Ves organizuje v piatok popoludní 28. ročník Večerného behu mestom. Behať sa bude v niekoľkých kategóriách. Od 14:00 si zmerajú sily žiacke a dorastenecké kategórie o 17:00 sa na štart postavia dospelí. Zabehnúť si môžu aj rekreační bežci bez vekového obmedzenia.

Majstrovstvá Slovenska v Inline korčuľovaní

1. júna 2018 o 18:00, Radničné námestie

V piatok si zmerajú sily priamo na Radničnom námestí aj inline korčuliari. Majstrovstvá Slovenska žiakov odštartujú o 18:00 hod. Pol hodinu za nimi prebehnú Majstrovstvá Slovenska v polmaratóne.

Víkend otvorených parkov a záhrad

2. a 3. júna 2018

Prvý júnový víkend bude na Slovensku znovu patriť parkom a záhradám či iným zaujímavým zeleným a historicky hodnotným lokalitám. Ani tento rok chýbať pozoruhodné parky, záhrady a areály v Spišskej Novej Vsi a jej okolí. Program na vás čaká v zoologickej záhrade, v galérií umelcov Spiša či priamo v parku na námestí.

Smižianske folklórne slávnosti

2. a 3. júna 2018 areál TJ Slovan Smižany

13. ročník jarmoku ľudových remesiel odštartuje u našich susedov v sobotu, kedy je zároveň pripravený na ihrisku aj program pre tých najmenších k ich sviatku. V nedeľu popoludní si zase prídu na svoje milovníci tradícií – bude sa konať už 27. ročník Smižianskych folklórnych slávností. Okrem folklórnych skupín zo Spiša sa ako hosť programu sa predstaví FS URPÍN (Banská Bystrica).

Basket music fest

3. júna 2018 od 9:00, Športová hala

Športovo-hudobné podujatie s benefičným charakterom odštartuje v nedeľu ráno. Tento rok bude aj s novinkou v znamení spolupráce s 3×3 Slovakia Basketball, ktorá poteší všetkých streetballerov a zatraktívni turnaj. Súčasťou festivalu budú aj energické hudobné a tanečné vystúpenia, ktoré ako každoročne podporila aj domáca DJ-ská i tanečná špička. Novinkou tohto ročníka bude aj celodenný tanečný battle v réžii tanečnej skupiny Denzz Industry.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM