Rôzne

Polaček po stretnutí so Sakovou: Volvo prinesie príležitosti, ale pre Košice aj mnohé VÝZVY

Volvo bude pre Košice podľa Polačeka ako druhé železiarne. Prinesie viac práce, viac ľudí, ale aj veľké výzvy pre metropolu východu.

Ilustračný obrázok k článku Polaček po stretnutí so Sakovou: Volvo prinesie príležitosti, ale pre Košice aj mnohé VÝZVY
Zdroj: Facebook.com/Jaro Polaček

Hlavnou témou na štvrtkovom stretnutí košického primátora Jaroslava Polačeka a ministerky hospodárstva Denisy Sakovej bola strategická investícia v obci Valaliky, kde vyrastá najväčší priemyselný park na východnom Slovensku.

Švédska automobilka Volvo plánuje na Slovensku vyrobiť prvé elektromobily už začiatkom roka 2026.

„Táto investícia prinesie nové príležitosti pre nás všetkých a zvýši životnú úroveň v celom regióne. Pre Košice prináša aj mnohé výzvy – potrebu výstavby nových bytov či zlepšenie dopravnej infraštruktúry. Pre dosiahnutie týchto cieľov je súčinnosť a spolupráca medzi štátom a samosprávami nevyhnutná,“ uviedol po stretnutí na sociálnej sieti Polaček.

Podľa jeho slov ministerka deklarovala, že je pripravená urobiť maximum pre to, aby zo strany štátu všetko fungovalo profesionálne a dotiahlo sa do úspešnej finalizácie.

„Chceme, aby sa Košice stali pre ľudí z celého Slovenska atraktívne, aby k nám ľudia prichádzali za prácou a lepším životom. Postaráme sa o to, aby sme z tejto investície vyťažili pre Košice čo najviac,“ poznamenal košický primátor.

Saková potvrdila, že jej rezort chce s mestom spolupracovať na dosiahnutí cieľov, ktoré štát sľúbil novej automobilke. Pripomenula tiež, že už o týždeň bude v Košiciach špeciálne zasadnutie vlády, ktoré sa bude venovať elektromobilite a výzvam, ktoré automobilky pôsobiace na Slovensku musia zvládnuť pri prechode výroby na nové technológie.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM