Eva Mikulová Správy Samospráva

Poslanci podržali Vladimíra Padyšáka, ostáva šéfom Dopravného podniku

Už po tretíkrát sa poslanci mestského zastupiteľstva zaoberali šéfom DPMK (Dopravný podnik mesta Košice) Padyšákom, ktorého si primátor želá odvolať.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci podržali Vladimíra Padyšáka, ostáva šéfom Dopravného podniku
Zdroj: TASR

V štvrtok 30. júla sa konalo mimoriadne zastupiteľstvo na ktorom sa opäť poslanci zaoberali i zotrvaním Vladimíra Padyšáka na šéfovskej stoličke v DPMK. Primátor Jaroslav Polaček z jeho prácou nie je spokojný a už dvakrát nepodpísal uznesenie o jeho potvrdení v tejto funkcii.

Prelomili veto primátora

Primátor ešte v uplynulom týždni počas neprítomnosti riaditeľa DPMK urobil kontrolu.

Finančné kontroly boli urobené v dňoch 19. jún a 24. júl, a na základe jej výsledkov už primátor podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie zo spáchania trestného činu v súvislosti s postupmi pri verejnom obstarávaní v DPMK.

Keďže sa s týmto podaním poslanci nestotožnili a v súlade s prezumciou neviny, prelomili dvojtretinovou väčšinou hlasov veto primátora a V. Padyšáka vo funkcii riaditeľa DPMK podržali.

Zároveň Padyšáka zvolili aj za predsedu predstavenstva DPMK. Naopak v predstavenstve podniku k 31. júlu končí riaditeľ magistrátu Marcel Čop a Jozef Oberuč. J. Oberuč vyhral výberové konanie na riaditeľa DPMK ale poslanci ho vo funkcii odmietli potvrdiť.

V predstavenstve DPMK ich nahradia riaditeľ riadenia dopravy Roman Danko a riaditeľa techniky a údržby Emila Štofča.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM