Správy

PREHĽAD podujatí na víkend: Čaká nás vlakový výlet aj obľúbené potulky

Najbližší víkend sa v Košiciach a blízkom okolí určite nudiť nebudete. Stačí si len vybrať.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD podujatí na víkend: Čaká nás vlakový výlet aj obľúbené potulky
Zdroj: TASR/František Iván

Leto je v plnom prúde, opatrenia sa uvoľňujú a pribúdajú aj rôzne podujatia. Aj tento víkend (12. – 13. 6.) si v Košiciach a okolí prídu na svoje deti aj dospelí.

Vlakový výlet

V sobotu (12. 6.) sa uskutoční druhá jazda historickým vlakom Košickej detskej historickej železnice. Opäť bude smerovať do praveku, za archeoparkom v Nižnej Myšli. Kto sa výletu s názvom Cesta do praveku, kov ktorý zmenil svet zúčastní, toho čaká bohatá zbierka historických nálezov svetového významu. Tešiť sa môžete na ukážku odlievania bronzu, prácu drotára.

V Nižnej Myšli sa bude v sobotu konať aj slávnostné otvorenie nového náučného chodníka Hornád – Milič. Turistické atrakcie medzi obcami Trstené pri Hornáde, Ždaňa, Skároš, Nižná a Vyšná Myšľa spája už niekoľko rokov 20 km dlhý chodník. Originálna náučná trasa sa aktuálne premenila na ekomúzeum.

Historická vlak do Nižnej Myšle vyrazí z košickej hlavnej železničnej stanice v sobotu o 8.30 hod. Lístky si môžete zakúpiť na stránke detskej železnice.

Potulky sa vracajú

Po niekoľkomesačnej prestávke sa opäť môžeme tešiť na obľúbené košické potulky s Milanom Kolcunom. Prvá tohtoročná Potulka sa koná tento víkend 12. a 13. júna a je zameraná na košické dvere, brány a portály.

Začiatok je pred Štátnou vedeckou knižnicou (Hlavná 10). Predaj vstupeniek bude len na mieste a cena je 3,49 eur (platia aj nepoužité vstupenky z nerealizovaných Potuliek).

Milan Kolcun – sobota o 10.30, 14.00, 15.30 a 17.00 a v nedeľa o 14.00, 15.30 a 17.00 hod.

Zoltán Balassa – sobota o 11.00 (po slovensky) a 16.00 (po maďarsky), v nedeľu o 14.30 (po slovensky) a 16.00 hod. (po maďarsky).

Ďalšie tipy na víkend

Netradičný šport

V sobotu (12. 6.) sa v Košiciach v parku na Komenského uskutoční petangový turnaj Junior&Senior. Ide o rodinné podujatie určené pre všetkých nadšencov petangu, malých aj veľkých.

sobota, park Komenského, od 9.30 hod.

Cirkusová sobota

V Areáli Anička (ulcia Pod šianom) sa 12. júna môžu najmä deti tešiť na interaktívny zábavný program Cirkusová sobota. Tešiť sa môžu na kúzelnícke triky, žonglovanie, cirkusové disciplíny či klauniádu. Pripravený bude aj cirkusový workshop – základy žonglovania, cirkusová škola, pohybové aktivity. Vstupné je 3 eurá.

sobota, Areál Anička, od 11.00 hod (hlavné vystúpenie o 15.00 hod.)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM