Rôzne

Pribudnú aj dve zastávky. Od pondelka dochádza v košickej MHD k viacerým ZMENÁM!

Už od pondelka! Dopravný podnik mesta Košice informuje o zmenách, ku ktorým dôjde v MHD.

Ilustračný obrázok k článku Pribudnú aj dve zastávky. Od pondelka dochádza v košickej MHD k viacerým ZMENÁM!
Zdroj: TASR/František Iván

„Vážení cestujúci, od pondelka 2. októbra dôjde v košickej MHD k viacerým zmenám, pribudnú dve nové zastávky,“ informuje prostredníctvom sociálnej siete aj svojej webovej stránky Dopravný podnik mesta Košice. O aké zmeny ide? Pozrite si to v nasledujúcom prehľade.

Električková doprava. Predlžuje sa interval na električkových linkách počas špičiek.

Zmeny na autobusových linkách 20, 31, 32 a 35. Zavádza sa obsluha lokality Lorinčík-Háje. MHD bude premávať na nové zastávky Hríbová a Lúčnicová, zastávka Pereš je premenovaná na Pytliacka a dopĺňa sa stanovište v smere na Hríbovú.

V tejto súvislosti dochádza k úprave cestovného poriadku a trasy autobusových liniek 20 a 31. Linka 20: Košická Nová Ves – Palackého – Námestie osloboditeľov – Moldavská, OC – Pereš – Lorinčík-Háje (konečná zastávka Hríbová) a späť. Linka 31: Vyšné Opátske – Palackého – Námestie osloboditeľov – Moldavská, OC – Lorinčík a späť. Cestovné poriadky sa menia aj na autobusových linkách 32 a 35.

Zmena na autobusovej linke 14. Skrátenie spoja o 18:29 z Havlíčkovej iba po Alpinku, spoj s odchodom o 16:29 je predĺžený až na Jahodnú aj počas pracovných dní. Zároveň končí prevádzka cyklobusu počas voľných dní a spoje s odchodom z Havlíčkovej o 10:29, 12:29 a 14:29 sú tak skrátené po zastávku Alpinka (10:58, 12:58 a 14:58 z Alpinky).

Zmena na autobusovej linke 29. Na linke 29 dochádza k úprave spojov v pracovných dňoch sa pridáva ranný spoj o 05:30 z Kavečian.

Zmena na autobusovej linke 30. Rušia sa spoje o 17:16 zo zastávky Pri hati a 17:29 zo zastávky Ryba.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM