Alexandra Kolínská Rôzne

Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v Košiciach a okolí, kde je radosť opekať

Teplé počasie priam ťahá do prírody. Nezameniteľne k tomu patrí aj atmosféra opekačky s rodinou či priateľmi. Aby ste si ju vychutnali, nemusíte pritom vôbec chodiť ďaleko. Toto sú tri miesta v okolí Košíc, kde to stojí za to.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v Košiciach a okolí, kde je radosť opekať
Zdroj: Dnes24.sk

Po prechádzke okolitou prírodou, či ako spríjemnenie podvečera s najbližšími, padne vhod posilniť sa. A čo si človek v tomto období vychutná viac, ako dobroty vlastnoručne opečené na ohni? Aj okolie Košíc ponúka mnoho miest, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri ohni, neďaleko od rušného mesta. Vybrali sme pre vás tri tipy, kam sa vybrať na opekačku.

Jahodná

Neďaleko Košíc je naozaj veľa miest, kde sa dá vyraziť za oddychom. Jedno z miest je aj Jahodná. Okrem krásnej prechádzky tu nájdete aj super miesta na opekačku. „Tam je milión tých miest. Ďalej ked pojdete z KVP smerom na Jahodnú, tak tam po ceste – po ľavej strane – je úplne asi to naj miesto. Je tam aj potôčik nižšie, takže paráda,“ prezradila nám študentka Jana (18).

„Ešte keď idete smerom z Jahodnej na KVP po žltej trase, tak som si všimla po strašne dlhom čase maximálne zašité miestečko, tiež vľavo, tuším, že na poslednej lúke,“ dodala.

Alpinka

Spojiť výlet s opekačkou je najideálnejšie práve na Alpinke. Okolitá príroda je prekrásna, všade ticho, pokoj, čerstvý vzduch. „Keď máte deti, treba vybehnúť jednoznačne na Alpinku. Ja mám tri ratolesti a keď chceme ísť opekať, jednoznačne chodíme tam. Pahreby sú ale za poplatok,“ povedala nám Timea (33), ktorá je momentálne na materskej dovolenke.

Furča

Ak ste však športový typ, treba sa vybrať do lesa nad sídlisko Furča. Na tomto mieste si môžete zašportovať a po osobnom výkone si opiecť špekačky. „My chodíme na Furču, je tam viac cyklistických trás, ideme si najskôr zabicyklovať a potom si opekáme. Keď idem s priateľkou, tak chodíme na kolieskové korčule. Je tam seriózny chodník cez les a celý čas idete po chládku,“ povedal IT-čkar Tomáš (27).

Prečítajte si aj:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM