Správy Samospráva

Staré Mesto OŽIJE: Vzniknú oddychové zóny, dažďové záhrady a detské ihriská

S prvými prácami na revitalizácii parku medzi ulicami Kuzmányho, Kpt. Nálepku a Československej armády v košickej mestskej časti Staré Mesto sa začalo už vo štvrtok 6. júla. Čo všetko vznikne?

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto OŽIJE: Vzniknú oddychové zóny, dažďové záhrady a detské ihriská
Zdroj: Facebook.com/Košice - Mesto Košice

Informuje o tom mesto Košice na sociálnej sieti s tým, že postupne sa spustia aj práce na revitalizácii priestoru medzi ulicami Branisková, Tatranská a Československej armády.

V uvedených lokalitách medzi obytnými domami majú vzniknúť oddychové zóny.

„Na doposiaľ nevyužívaných plochách týchto parkov sa vybudujú detské ihriská, dažďové záhrady, chodníčky, ihriská na športové aktivity, venčoviská. Doplní sa verejné osvetlenie, lavičky, pitník a ďalšie prvky drobnej architektúry,“ uvádza magistrát.

Podľa neho sa zazelením okrem zlepšenia ekologickej stability vytvorí aj atraktívny verejný priestor pre športové aktivity a príjemné trávenie voľného času.

„Zhotoviteľ zároveň ubezpečil, že sa nebudú rúbať žiadne stromy. Práve naopak, v rámci projektu sa zeleň ešte doplní,“ dodáva.

Práce v oboch lokalitách majú byť hotové do konca októbra. Zhotoviteľom je firma Cesty Košice. Podľa zmluvy o dielo bude revitalizácia oboch zelených plôch stáť dokopy takmer 640-tisíc eur s DPH. Financovaná je prevažne z eurofondov.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM