Lenka Fedorová Rôzne

Košická univerzita pripravuje ku Dňu vody netradičné podujatie: Na čo sa môžete tešiť?

Na dôležitosť vody sa v poslednej dobe akosi zabúda. Pripomenúť si jej potrebu a význam môžete už čoskoro. Čítajte ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Košická univerzita pripravuje ku Dňu vody netradičné podujatie: Na čo sa môžete tešiť?
Zdroj: TASR

Univerzita Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach spolu s neformálnym združením dobrovoľníkov a odborníkov, ochrancov prírody a aktérov občianskej spoločnosti pre otázky životného prostredia EkoSophia pripravuje pri príležitosti Svetového dňa vody netradičné podujatie. Informoval o tom Marián Gladiš z Filozofickej fakulty (FF) UPJŠ.

„Happening pod názvom Ponorme sa. Voda pre planétu, pre ľudí, pre prežitie, bude dizajnovaný ako séria niekoľkých na seba nadväzujúcich aktivít, do ktorých sa zapoja učitelia a študenti Katedry aplikovanej etiky FF UPJŠ v Košiciach,“ uviedla koordinátorka podujatia Andrea Klimková.

Súčasťou podujatia bude prednáška s diskusiou o vode a prienikoch etického, ekologického, geografického a environmentálneho pod názvom Je voda pre ľudí ekologickou hodnotou, komoditou alebo otázkou prežitia? Ďalej to bude virtuálna výstava fotografií Jaroslava Čeplíka Ponorme sa a virtuálna výstava fotografií študentov aplikovanej etiky Ekoetické mapy regiónu.

„Prečo happening? Spájať vedenie, umenie, vizualizáciu hodnôt a interpretáciu v podobe dialógu, to znamená nielen zážitok s emočným nábojom či informačne, hodnotovo a esteticky nasýtený a bohatý materiál, ale zároveň aj vyvolanie úžasu z nových interpretácií, fascináciu, morálnu imagináciu a morálnu citlivosť študentov, a to nielen študentov aplikovanej etiky,“ zdôraznila Klimková.

Podujatie sa uskutoční 31. marca 2016 so začiatkom o 14.00 hod. v priestoroch Katedry aplikovanej etiky Filozofickej fakulty UPJŠ v budove Aristoteles na Moyzesovej 9 v Košiciach.

„Od 17.00 h bude podujatie pokračovať verejnou diskusiou s hosťami z praxe, mimovládneho sektora a vzdelávania na tému O vode každodennej a novej vodnej paradigme, ktorá sa uskutoční v kinosále komplexu Tabačka Kulturfabrik na Gorkého 2 v Košiciach,“ dodal Gladiš.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Študentka UPJŠ Barbara sa môže pochváliť obrovským úspechom: Zlato na univerziáde, čo ju teraz čaká?

Rektorka v Košiciach nominovaná na Slovenku roka: Komu sa ušlo tejto pocty?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM