Veronika Ondo-Cholewová Rôzne Správy

V Košiciach majú TISÍC dôvodov na lásku: Valentínsku výzvu premenili na umenie, FOTO

Valentínska výzva spojila viac ako TISÍC srdiečok v Košiciach. Odkazy išli aj do neba.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach majú TISÍC dôvodov na lásku: Valentínsku výzvu premenili na umenie, FOTO
4
Galéria

Zapojili ste sa do valentínskej výzvy v Košiciach? V komplikovanej dobe je toho toľko, čo nás môže tešiť, čo milujeme. Či už je to náš partner, deti, vôňa rannej kávy, slnko, čokoláda. A práve preto Múzeum Vojtecha Löfflera vyzvalo ľudí k peknému činu.

Stačilo vyrobiť origami srdce podľa návodu a vpísať doňho čo má jeho tvorca najradšej, čo najviac ľúbi. Použiť stačilo papier, aký bol poruke.

Zo všetkých srdiečok, ktoré ľudia doniesli do múzea, vytvorili dielo – inštaláciu, ktorú v čase sviatku Valentína umiestnili v múzeu.

„Aby všetci okoloidúci videli, že máme tisíc dôvodov na lásku,“ zverejnilo múzeum.

Poskladajte si srdiečko

„Dostali sme obrovské množstvo srdiečok, niektoré aj s veľmi emotívnymi odkazmi, ktoré nás dojali,“ dodali z múzea. Príďte sa na ne pozrieť a odfotiť sa pri nich so svojimi milovanými. A ak by ste chceli ešte srdiečkom prispieť, môžete si ho priamo v múzeu aj vytvoriť.

„Kto má záujem, môže ešte priamo u nás z pripraveného papiera poskladať srdiečko a priložiť ho k ostatným,“ doplnilo múzeum.

Prečítajte si aj:

Odkazy do neba pre Filipa

Odkazy neboli len veselé, ale aj smutné. Netradičné odkazy do neba vytvorili spolužiakovi Filipovi vo forme papierových origami srdiečok, kde napísali ako veľmi im chýba a že naňho stále myslia. Zomrel veľmi mladý.

Týmito odkazmi sa zapojili do originálnej výzvy Múzeua Vojtecha Löfflera, Košice – Staré Mesto, v ktorej mohli Košičania vytvoriť vlastné origami srdce s odkazom.

Viac ako 1000 srdiečok vystavujú v inštaláciách.

Počas tohto víkendu (12. a 13.2.) bude pri tejto príležitosti špeciálne vstupné na všetky výstavy 1 euro. Deti do 10 rokov budú mať vstup zdarma. Rovnako pre školské skupinky, ktoré sa chcú odfotiť pri Valentínskej inštalácii je do 20. 2. vstup zdarma.

Pozrite si galériu.

Viac ako 1000 valentínskych srdiečok v Košiciach
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM